Beauty / Haar
Haar

Was meer volume in je haar

Elke ochtend is het weer hetzelfde liedje: kijk je in de spiegel, zie je die strobos op je kop liggen. Echt ALLES heb je al geprobeerd. Hoe wek je die dode cavia weer tot leven? Hoe krijg je meer volume in je haar?

Het wassen van je haar, en dan met name de manier waarop, heeft heus wel invloed op HOE jouw haar voor de dag komt. Volumineus. Lokken als een leeuw graag. Wraaaw! Nu hebben we toch iets uitgevonden wat voor ons werkt en hopelijk ook voor de rest van de wereld: een 3-daagse routine.


Volgens de haaretiketten (mochten die niet bestaan, dan bij dezen), was je je haar door eerst een dot shampoo in je handpalm te drukken ter grootte van een 2 Euromuntstuk. Hiermee sop je de plukken op je hoofd in. Je spoelt het uit en dan doe je precies hetzelfde nog eens. Wanneer je haar schoon is doe je er conditioner of een haarmasker in. Dat is de traditionele weg. Wij doen het anders. We proberen zo min mogelijk shampoo te gebruiken. Dat is niet alleen beter voor ons haar, maar we houden ook nog eens doekoes over. Dat geld kun je dan weer pompen in een kwaliteitsshampoo.

3-daagse routine
Ons haarwas-stappenplan bestaat uit een 3-daagse routine:
- Dag 1 was je je haar met shampoo the traditional way. Een drup ter grootte van een 2 Euromuntstuk neemt plaats in de handpalm om tussen de handen verdeeld te worden tot het gaat schuimen. Dit schuim wrijf je in je haar enneuh… tja, we nemen aan dat elke pummel wel weet hoe je je haren moet wassen. Dat doe je dus twee keer. De eerste keer om het haar te reinigen. De tweede keer om de shampoo te laten doen wat hij moet doen. Belangrijkste punt: gebruik vooral niet te veel shampoo. Daarna spoelen we het goed uit, deppen we het haar droog en laten we een haarmasker de rest van het werk doen. Echt hoor, wij doen zelf vrij weinig. De producten nemen al het werk uit handen. Het haarmasker heeft vaak 3 tot 10 minuten nodig. Spoel het uit en was het haar nog even vluchtig met een klein drupje shampoo om het masker goed uit het haar te kunnen wassen. Het masker blijft dan nog steeds functioneel, maar er blijven op die manier zo min mogelijk resten in het haar achter. Dat motten we namelijk niet. Daarna kun je gewoon de stylingsproducten gebruiken die je gewend bent. Dat was dag 1, door met dag 2.


- Dag 2 was je je haar niet met shampoo. Het enige wat je doet is het haar nat maken en het wassen met conditioner. Dat reinigt namelijk ook en is minder schadelijk voor je haar. Was het met conditioner zoals je het met shampoo zou doen en laat het effies intrekken. Daarna kun je het uitspoelen en is het goed.

- Dag 3 is een uitslaapdagje, want dan hoef je verrekte weinig te doen. Je spoelt je haar met water. That’s it. Als je het hebt drooggeföhnt (we gaan er even voor het gemak vanuit dat je je haar elke dag in model föhnt) puf je er wat droogshampoo in, kneden en klaar is Kees.

En daarna? Dan begin je gewoon weer met dag 1. 

TIP: Het werkt ook om je hoofdhuid eens per week de scrubben. Zachtjes. Wanneer je je haar hebt ingesopt met shampoo wrijf je voorzichtig met scrubhandschoentjes over de hoofdhuid. Weg met de dode huidcellen, hallo goede bloedsomloop en zuurstoftoevoer!

Voordelen:
- Je haar krijgt meer textuur.
- Op den duur wordt (of lijkt, kan ons het schelen, het gaat om wat het oog ziet toch?) het haar dikker.
- Je kunt je haar elke dag opnieuw goed stylen. Heb je op dag 1 een bad hairday, dan loop je daar niet 3 dagen mee te koop, zoals dat gaat bij mensen die hun haar “gewoon” één keer in de drie dagen wassen.

Wij zien alleen maar voordelen. Ga jij deze manier van haarwassen overnemen?