Wallen? Weg ermee!

Gezicht door Anniek
Krijg jij dagelijks te horen of je wel genoeg slaap krijgt, zelfs als je acht uur per nacht maakt? En kun je mensen wel wurgen als ze wéér beginnen over die donkere kringen onder je ogen? Lees hier hoe je van jouw wallen afkomt!
 
Make-up 
Thank god for make-up! Dit betekent dat je niet per se met die donkere kringen onder je ogen hoeft te leven, maar dat ze zijn weg te werken met concealer. Als eerste moet je bepalen hoe erg jouw wallen zijn, want er zit verschil in de manier waarop je ze wegwerkt. 
 
Lichte wallen kun je het beste verbergen door er een concealer op te smeren die dicht bij je eigen huidskleur ligt. Breng het product aan met je ringvinger en klop het als het ware in je huid. Op die manier zorg je ervoor dat het product niet verschuift op je huid. Na de huidskleurige concealer kun je er nog voor kiezen om een iets lichtere kleur aan te brengen onder je ogen. Dit zorgt ervoor dat je huid stralender oogt.
 
 
Als jij hele donkere kringen onder je ogen hebt, is het verstandiger om eerst met een oranje/roodachtige concealer aan de slag te gaan. Deze kleur contrasteert namelijk met de paarse en blauwe tinten van je kringen. Het ziet er misschien een beetje raar uit, zo'n felle kleur onder je ogen, maar het eindresultaat is goed. Breng over de oranje/rode kleur een huidskleurige concealer aan. Deze mag overigens al wel iets lichter zijn dan je eigen kleur, dan heb je meteen dat stralende effect.
 
Tot slot wil je ervoor zorgen dat je goed afpoedert. Dit doe je om te voorkomen dat je gezicht gaat glimmen. Door de dag heen bouw je namelijk oliën op op je gezicht en dit kan voor een glimmend laagje zorgen. Om dit tegen te gaan, kun je bijvoorbeeld voor een transparante poeder kiezen. Dat geeft een mooie, natuurlijke look. 
 
Meer slaap
Dit is een inkoppertje, maar dat maakt het niet minder waar. Terwijl we slapen voert ons lichaam afvalstoffen af. Als we niet genoeg slaap krijgen, beginnen vocht en vetstoffen zich te verzamelen onder onze ogen. Dit zorgt dus voor wallen. Als je genoeg slaap krijgt, zullen de afvalstoffen op een correcte manier worden afgevoerd en zul je minder last hebben van wallen. Dus vanavond om 9 uur naar bed?
 
 
Lepel in de vriezer
Leg de avond van tevoren twee theelepeltjes in de vriezer. Haal ze er de volgende ochtend uit en wikkel er een zakdoekje omheen om je huid te beschermen. Houd de koude lepeltjes vervolgens met de bolle kant tegen de huid onder je ogen gedrukt. Dit hoef je maar ongeveer twintig seconden te doen, dus het is ook nog eens handig als je haast hebt! Door de kou wordt de doorbloeding gestimuleerd en trekken bloedvaten samen. Op die manier wordt vocht afgevoerd en trekken je donkere kringen weg. 
 
Oogcrème
Je wordt tegenwoordig doodgegooid met maskertjes en crèmes, maar kunnen ze ook bij wallen de uitkomst bieden? In principe wel, want een goede oogcrème brengt het vochtgehalte onder je ogen weer in balans. Maar omdat een crème vaak wat dikker is, kun je deze beter 's avonds aanbrengen. Gebruik in de ochtend het liefst een gel, omdat deze vochtafdrijvend werkt. 
 
Plastische chirurgie
Ben jij erfelijk belast met dikke wallen en werken bovenstaande tips niet? Dan kun je overwegen om je wallen met behulp van plastische chirurgie te laten verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fillerbehandeling, waarbij het volume onder je ogen wordt hersteld. Een andere optie is een onderooglidcorrectie, waarbij de overtollige huid onder je ogen wordt weggesneden. 
 
Wat zijn jouw tips tegen donkere kringen?