16 tips voor een verpletterende eerste indruk

Vrije tijd door Marleen_S
Een sollicitatiegesprek, je schoonouders ontmoeten of die blind date die je vriendin heeft geregeld. Eerste ontmoetingen zijn altijd spannend. Breekt het zweet je al uit? Zo maak jij een verpletterende entree, waar je ook komt!

 
Mensen ontmoeten: dat maakt het leven leuk en interessant. Zo kom je nog eens ergens, zullen we maar zeggen. Waar je als kleine kleuter gewoon vroeg ?wil jij mijn vriendinnetje zijn?? gaat dat nu niet meer, als groot mens. In het ?echte leven? kan alles afhangen van de allereerste ontmoeting. Maar met deze tips maak jij een verpletterende indruk!

 
De sportschool

 • Je gaat naar de sportschool om er uiteindeljk goed uit te zien. Maar dat betekent niet dat je op dat moment in je grijze joggingbroek met oversized t-shirt moet gaan rondrennen. Een beetje sexyness mag wel. En nee, zo?n cute roze topje staat misschien niet mooi bij die drie vetrollen, maar een zwarte lange, strakke top kleedt mooi af en staat hartstikke leuk.
 • Wees zelfverzekerd. Ook al snap je bij de aerobicles helemaal niets van die rare pasjes. Gewoon bluffen. Zo blijf je er zin in houden en straal je uit dat je geniet ? voor zo ver dat bij de honderdste push-up nog gaat.
Sollicitatie
 • Hierbij is het echt belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. Want je kunt nog zo?n spontane brief hebben geschreven, een grijze muis vergeten ze snel. Zeker als dertig sollicitanten je voor zijn gegaan. Zorg dus dat je opvalt met je kledingkeuze. Ja, netjes is een must, maar speel met vormen, details en accessoires!
 • Dé handdruk. Hier hangt een hoop van af. Een klef handje is gewoonweg ranzig, maar een mannelijke judo handdruk is ook niet erg lovely. Ga van tevoren even naar het toilet om je handen te wassen als het kan. En zorg voor mooie verzorgde nagels.
 • Oké, je moet nu niet gelijk gaan staren, maar houd je blik gericht op je potentiële werkgever. Kijk niet continu in het rond en laat je niet afleiden. Tenzij hij je het kantoor laat zien. Dan wel natuurlijk. Stel je dan ook absoluut even voor aan iedereen!

Uitgaan

 • Lachen, heel veel lachen. Dat is de sleutel tot geluk tijdens een avondje uit. Zelfs als de muziek je niet aanstaat en het mannelijk publiek op één hand te tellen is; zet gewoon een big smile op je gezicht. Dat maakt je gelijk een stuk aantrekkelijker, waardoor die ene verloren man sneller op je af zal stappen.
 • Zorg voordat je uitgaat, dat je kleding helemaal lekker zit. Als jij bij elke move je nieuwe jurkje weer naar beneden moet trekken, word je helemaal chagrijnig. Plus het staat verre van charmant als mannen jouw rode string elke keer voorbij zien floepen. Er moet wel wat te raden overblijven natuurlijk!
 • Ren, zodra je binnenstapt, niet gelijk naar de bar om drie shotjes achterover te gooien. Hallo mevrouw zonder-alcohol-geen-feestje! Gewoon rustig beginnen met een drankje. Vanaf je plekkie bij de bar kun jij gelijk mooi de hele tent overzien. Even kijken welk wat er rondloopt en waar je wilt gaan staan.
Het eerste afspraakje
 • Elegantie is het toverwoord. Schrijd als een ware Maxima over de straat en pak alles met finesse aan. Je hoeft niet het complete etiquettehandboek uit je hoofd te kennen, maar wees een dame. Ook al ben je van binnen net zo lomp als Boer Harmsen, fake it! De kans is groot dat je dan ook als een echte lady door je date wordt behandeld. 
 • Een lach zegt meer dan duizend woorden. Dus als er een ongemakkelijke stilte valt: glimlach af en toe. Zo laat jij je afspraakje zien dat je er plezier in hebt en vergeet hij niet hoe mooi je bent als je lacht.
 • Natuurlijk hebben we allemaal een huge kledingcrisis voordat om acht uur je date aanbelt. Maar let niet alleen op wat je goed staat, kijk ook naar wat je er mee uit wilt stralen. Een sexy vampy jurk met een decolleté - zowel van voren als van achteren - betekent in de ogen van je date gewoon: ik wil seks. Oma?s bloemetjesjurk hoeft ook niet, je mag best laten zien dat je moeite hebt gedaan. Maar een strakke broek, sexy top en hakken staan net zo prachtig!

 
Schoonouders
 • Je nieuwe schoonmoeder wordt waarschijnlijk niet je allerbeste vriendin, maar richt je aandacht in het begin gelijk op haar. Zij moet je namelijk 'keuren'. Complimenteer haar met de lekkere hapjes of de mooie inrichting. Maar don?t overdo it. Alleen doen als je het echt meent!
 • Je schoonmams zal echt blij zijn met de nieuwe aanwinst van haar zoon, als ze ziet hoe lief jullie voor elkaar zijn. En ook al heb je net knallende ruzie in de auto gehad, doe alsof er niets aan de hand is als je met hem op de bank zit. Maar let wel op: niet te veel kussie kussie knuffel, want anders ben je weer te klef.
 • Toon interesse. Ook als je schoonvader maar flauwe grappen blijft maken of als ze maar door klaagt: blijf vragen stellen. Zo kom je over als een goede luisteraar en dat vindt iedereen fijn!
Eerste dag op je werk
 • Kopieer! En dan bedoelen we niet het kopieerapparaat. Je hoeft niet gelijk iedereen na te apen, maar go with the flow. Als je nieuwe collega's af en toe kletsen, relaxen in hun stoel zitten en samen lunchen: doe mee! Zo hoor je er gelijk bij op je eerste werkdag!
 • Haal een keertje koffie. Je hebt dan gelijk de kans een praatje aan te knopen (o ja, geen suiker? Ben je allergisch?) en als je naar het koffiezetapparaat loopt kun je gelijk het kantoor even bekijken. En alle mensen die er zitten ook!
Wat doe jij om een goede eerste indruk te maken? Vind je dat belangrijk?