8 tekenen dat jij bij je vriend onder de plak zit

Relaties door Sabine
Samen naar de bioscoop, samen eten koken, samen de hond uitlaten en samen naar de sportschool. Samen, samen, samen. Jullie doen wel heel veel dingen samen. Hoe je herkent dat je onder de plak zit? Je leest het hier!

Zeker wanneer jullie relatie nog pril is, wil je niets liever dan tijd doorbrengen met je vriend. Logisch: jullie zijn verliefd. Maar bedenk wel dat het gezond is om ook dingen alleen te doen. Je weet dat jij onder de plak zit als...

Je nooit meer alleen naar afspraken toegaat, maar altijd als stel

Overal waar jij bent, daar is hij ook: de verjaardag van je beste vriendin, op kraambezoek bij je pasgeboren neefje en drankjes drinken met vrienden in de stad. Je vriend volgt je als een trouwe hond. Natuurlijk vinden je vrienden het niet erg als je hem af en toe meeneemt, maar ze vinden het ook leuk om alleen met jou af te spreken.
 
Je voornamelijk in zijn oversized vesten rondloopt en je eigen garderobe links laat liggen
Oké, we geven het toe: zijn vesten (die ook nog eens heerlijk naar hem ruiken) zitten een stuk lekkerder dan onze eigen kledij, maar je hebt niet voor niets je maandloon naar de H&M gedragen om je kledingkast herfstproof te maken.Je al je vriend zijn wachtwoorden en afspraken weet

Natuurlijk is het niet erg als je op de hoogte bent van een afspraak of een paar van zijn wachtwoorden weet, maar het is niet de bedoeling dat jij zijn leven gaat managen. Je hoeft ook echt geen geheimen voor elkaar te hebben, maar het is ook helemaal niet zo erg om niet alles van elkaar te weten. Sommige dingen mag je best voor jezelf houden.
 
Jullie elke zaterdagavond met z’n tweeën op de bank zitten
Natuurlijk is het niet erg als je eens een zaterdagje het huis niet verlaat en in je onesie op de bank zit, maar zaterdagavond is natuurlijk wel dé avond waarop je de stad in gaat en afspreekt met vrienden. Je hoeft heus niet elke zaterdagavond los te gaan tot je kruipend naar huis moet, maar je hoeft ook niet elke zaterdagavond met vriendlief op de bank te hangen.

Je vriendinnen je erop aanspreken dat je altijd bij je vriend bent

Vaak heeft het niets met jaloezie te maken, maar vinden je vriendinnen het gewoon heel jammer dat ze je nooit meer zien. Misschien denk je dat het best meevalt, maar vergeet niet dat jij helemaal in love bent en je vriendinnen met een frissere blik naar jullie relatie kijken. Maak daarom eens wat tijd vrij voor je vriendinnen. En we gaan natuurlijk niet van het ergste uit, maar zij zijn natuurlijk wel degenen die je opvangen als je relatie aan diggelen valt. Je vooral over hem praat

Elk gesprek dat je voert gaat over hem. En wanneer het dan even niet over vriendlief gaat, probeer je onbewust toch een manier te vinden om het gesprek op hem uit te laten komen.

Je noemt hem nooit meer bij zijn naam, maar gebruikt altijd een koosnaampje

Lieverd en schat zijn dan nog tot daar en toe, maar voor je het weet gaat het van kwaad naar erger. Te denken aan: honingdropje, suikerhartje en honnepon. Ook leuk voor een keertje, maar zijn eigen naam is natuurlijk ook leuk.

Jullie WhatsAppen de hele dag door

Een beetje contact heen en weer hoort er bij, maar jullie zien elkaar waarschijnlijk al vaak genoeg. Het kan ook wel een beetje minder. Dan hebben jullie elkaar ook nog wat te vertellen als je ’s avonds thuiskomt.

En, even eerlijk: zit jij bij je vriend onder de plak?