Lifestyle / Eten
Eten

Filodeeg taartje met Nectarine

Wohow! Dit is echt sweetness heaven. Een super easy taartje van filodeeg en nectarines is zo gepiept. En het beste nieuws: je kunt hem prima als ontbijt, lunch of tussendoortje eten! Drie keer met je ogen knipperen en hij is klaar.

Dit taartje van Foodness is Luilekkerland voor eetliefhebbers. Het is makkelijk, snel en super lekker. Het taartje kun je eindeloos variëren door steeds voor een andere jamsmaak te kiezen. Denk er alleen wel aan dat het filodeeg twee uur de tijd nodig heeft om te ontdooien en dan komt alles goed.


Dit heb je nodig:
- 1 nectarine
- 40 gram geitenkaas
- 2 eetlepels jam
- 2 eetlepels olijfolie
- 110 gram filodeeg

Dit moet je doen:
- Laat het filodeeg ontdooien. Let op: dat duurt zo’n anderhalf uur! Begin dus op tijd.

- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

- Leg de vier filodeegvellen op elkaar, waarbij je ze allemaal steeds iets draait en zorgt dat de hoeken niet op elkaar liggen, zodat je een mooie stervorm krijgt.

- Duw de filodeegvellen in een springvorm (ik gebruikte een kleintje met een doorsnede van ongeveer 15 cm) of in een goed ingevette bakvorm. Filodeeg is soepeler dan het in eerste instantie lijkt, dus je kunt het best een beetje aanduwen en het zoveel mogelijk langs de rand van de bakvorm vouwen. Verkruimel de geitenkaas over de bodem.

- Snijd de nectarine door om de pit eruit te halen, en snijd beide helften vervolgens in zo dun mogelijke partjes. Verdeel de partjes over de geitenkaas en bestrijk ze met de jam.

- Bestrijk de stukjes filodeeg die nog uitsteken licht met olijfolie.

- Bak het taartje 5 minuten in de oven op 180 graden Celsius, tot de puntjes van het filodeeg beginnen te verkleuren.

Hoeveel Foodness taartjes heb jij al gemaakt?