Mjammie: gezonde carrot cake

Eten door Redactie Ze.nl
Keukenprinsesjes opgelet! Haal de gardes en bakblikken maar weer tevoorschijn want we hebben een heel lekker en gezond receptje voor je. Namelijk een heerlijke en gluttenvrije carrot cake met zijdetofu. Een echte aanrader!

Misschien stel je je bij tofu alleen maar semi-lekkere recepten voor, maar je kunt er ook echt goddelijke hapjes van maken! Voor dit recept van Foodness heb je zijdetofu nodig. Voor de bakleken onder ons: zijdetofu is een speciaal soort tofu dat geschikt is om mee te bakken met muffins of cakes. Het heeft een neutrale smaak en is lekker romig. Ideaal dus!


 

Dit heb je nodig voor 15 porties:

- 200 gram zijdetofu
- 50 milliliter Ahornsiroop
- 75 milliliter rijstmelk
- 75 gram kokosolie
- 1 winterpeen
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram basterdsuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 50 gram fijngehakte walnoten
- 100 gram rozijnen
- 150 gram glutenvrije bakmix



Dit moet je doen:

1. Laat de rozijnen een uurtje wellen in lauwwarm water. Verwarm de over ondertussen voor op 180 graden Celcius.
 
2. Meng de meelmix, het kaneelpoeder en het bakpoeder en voeg hier een snufje zout aan toe. Voeg hier vervolgens ook de bastersuiker aan toe en roer met een grote garde tot er geen klontjes meer inzitten.
 
3. Meng in een andere kom de tofu, ahornsiroop, rijstmelk en kokosolie met behulp van een staafmixer of meng het in een blender. Doe dit tot je een glad mengsel hebt. Roer hierna de geraspte wortel, stukjes walnoot en rozijnen erdoor.
 
4. Giet het mengsel in een (met kokosolie) ingevette bakvorm. (Voor de carrotcake op het plaatje is een bakblik van 20 x 30 centimeter gebruikt.) Bak 40 – 45 minuten in de oven. Je kunt testen of je cake klaar is door een tandenstoker in het midden te steken. Als die er droog en schoon uitkomt, is je cake klaar.

Bon appétit!