Deze etenswaren zijn lustopwekkend!

Eten door Anniek
Lustopwekkend voedsel, iedereen heeft er wel een mening over. Sommige mensen zweren op en neer bij de stimulerende werking van oesters, anderen noemen het klinkklare onzin. Test het zelf met deze lustopwekkende etenswaren!
 
Oesters
Deze zijn natuurlijk allang bekend bij iedereen. Heb jij toch onder een steen geleefd, dan is hier de reden dat ze in dit rijtje staan. Oesters hebben een positieve invloed op je dopamineniveau. Dopamine is belangrijk voor een gezond libido (je behoefte aan seks). Oesters bevatten ook veel zink, dat de kwaliteit van sperma kan verbeteren en een stimulerende werking heeft. Als je deze redenen niet goed genoeg vindt, eet ze dan voor je gezondheid. Oesters bevatten namelijk weinig calorieën en onwijs gezond.
 
 
Asperges
Ga fijn van bil na het eten van asperges. Deze groente wordt ook wel 'de koningin der groente' en 'wit goud' genoemd. Met zulke bijnamen moet het wel goed zitten, toch? In asperges zit de stof asparaginezuur, dat vermoeidheid tegengaat. Dat is natuurlijk altijd goed als je je klaarmaakt voor een sekssessie. Ook zijn asperges rijk aan kalium, fosfor en calcium, stoffen die verantwoordelijk zijn voor het bevorderen van je energieniveau. Een kleine waarschuwing is hier op de plaats: als je te veel asperges eet, kan dit het tegenovergestelde effect hebben. De groente bevat namelijk ook een zuur dat seksuele onverschilligheid kan veroorzaken. En dat wil je dus niet!
 
Chocolade
Chocolate is a girl's best friend! Waar zouden we zijn zonder dit verrukkelijke zoete goedje? We houden er nog meer van nu we weten dat het opwindend werkt. In chocolade zit namelijk fenylethylamine (wij kunnen het ook niet uitspreken), dat een gevoel van verliefdheid opwekt. Tegelijkertijd helpt het je ontspannen en geeft het je een geluksgevoel. Eten maar! 
 
 
Avocado 
De naam van deze vrucht komt van het Nahuatl woord 'ahuacatl', dat teelbal betekent. Nahuatl is de taal die werd gesproken door de Nahua, de oorspronkelijke bewoners van het huidige Mexico. De vrucht ziet er wel een beetje uit als een teelbal, wat de reden was dat hij werd verboden in het oude Spanje. Katholieke priesters vonden hem namelijk te sexy... Gelukkig kunnen we er in Nederland wel van profiteren en dat is maar goed ook. De avocado is namelijk goed voor het bevorderen van zowel het mannelijke als vrouwelijke libido. Dit komt door de hoge concentratie foliumzuren. Daarnaast bevat de vrucht vitamine B6, een vitamine die hormoonregulerend werkt en je een energieboost geeft. Kom maar op met die avocado's!
 
Selderij
Om optimaal van dit voedsel te profiteren, kun je selderij het beste rauw eten. Selderij zorgt voor een toename van androsteron, een mannelijk hormoon dat vrouwen opwindt. Daarnaast bevat het een stofje dat de bloedvaten wijder maakt en dat is weer goed voor de bloedtoevoer naar de penis. Tot slot zit er in selderij ook een stof die de zaadproductie bevordert. Wat wil je nog meer?
 
Tomaten
Deze rode vrucht werd vroeger 'liefdesappel' genoemd, wat al veelbelovend klinkt! De vel van een tomaat bevat lycopeen, een kleurstof die essentieel is voor een gezond prostaat. Ook krijg je door het eten van tomaten veel vitamine A binnen en vitamientjes zijn natuurlijk nooit verkeerd!
 
 
Knoflook
"Huh, knoflook?" We horen het je gewoon denken. Maar het klopt echt: knoflook werkt lustopwekkend (mits je het allebei hebt gegeten natuurlijk). Het bevat namelijk antioxidanten en zwavelhoudende stoffen. Ook bevordert het de bloedsomloop. Knoflook werd in het oude Griekenland geofferd aan Eros, de god van de liefde. Men geloofde dat vrouwen na het eten verliefd werden en mannen in krachtige minnaars veranderden. Wij zijn benieuwd...
 
Truffels
Truffels zijn rijk aan proteïnen en werden vroeger geprezen door mensen als Casanova en Markiezin de Pompadour, de beroemdste minnares van Koning Lodewijk XV van Frankrijk. Ze zijn dus het proberen waard!
 
Bananen
Een banaan wordt door zijn vorm al snel aan seks gekoppeld, maar dat is niet de enige reden dat je hem moet eten. Bananen bevatten veel kalium, magnesium en vitamine B. Deze stoffen geven je lichaam meer energie, daarom worden bananen ook vaak gegeten voor het sporten. Bananen hebben ook het Bromelia Enzym, dat het mannelijke libido verhoogt. Oe la la, we like! 
 
Welke lustopwekkende etenswaren eet jij graag?