Dingen die je seksleven belemmeren

Intiem door Sabine

Anno 2015 zijn er heel wat interessante speeltjes en apps om je seksleven op te krikken, maar aan de andere kant zijn er ook heel wat dingen die je seksleven kunnen belemmeren. Wat die dingen zijn? Je leest het hier!

Open een willekeurig vrouwentijdschrift en grote kans dat je een artikel tegenkomt over fantastische seks. Fijn hoor, dat zij dat hebben, maar bij jou tussen de lakens lijkt het vuurwerk beetje bij beetje te zijn gedoofd. Heb je er ooit aan gedacht dat het misschien een klein beetje je eigen schuld is? Met de volgende simpele dingen saboteer jij namelijk je seksleven!

Telefoonverslaving

Even eerlijk: als jij in bed ploft, grijp je dan naar je vriend of gris je je telefoon van het nachtkastje om nog even te checken of je Instagram-foto nog wat likes heeft binnengehaald? Uhu, dat dachten we al. Laat de smartphone buiten de slaapkamer en er zal ongetwijfeld meer actie komen!

 Netflix-abonnement
Voor het slapengaan nog even een aflevering kijken van die ene serie. Met je laptop op school of met behulp van die handige smart TV. Ook al zijn jullie allebei verslaafd aan hetzelfde programma, het is toch killing voor je seksleven. Want zodra de laptop wordt dichtgeklapt of de tv wordt uitgedaan, zijn jullie allebei moe. Van sexy time komt dan nog weinig.

Gebrek aan zelfvertrouwen in bed

Niet alleen de huidige technologie zorgt ervoor dat je minder actie tussen de lakens kunt ervaren. Het kan ook aan je zelfbeeld liggen. Misschien vind je het lastig om jezelf helemaal over te geven, maar dat is nergens voor nodig. Je vriend vindt je echt wel leuk! Hij is niet voor niets je lover! Je hoeft je buik bijvoorbeeld helemaal niet in te houden wanneer jullie lekker bezig zijn. Geloof ons: daar heeft hij echt geen oog voor!
 
Niet durven zeggen wat je lekker vindt
Mannen pakken subtiele hints niet zo snel op, laat staan dat ze je gedachten kunnen lezen. Waar een man wel wat aan heeft zijn duidelijke instructies. Dus vertel hem gewoon eerlijk wat wel voor jou werkt en wat niet. Het kan je seksleven een flinke boost geven. Voor hem wordt het dan leuker en minstens zo belangrijk: voor jou ook!

 

 Niet de eerste stap nemen
Want straks heeft hij geen zin? We kunnen je vertellen, als je je vriend bespringt is er een grote kans dat hij een vrijpartijtje echt wel ziet zitten. En zelfs als hij geen zin had, dan heeft hij dat dan echt wel!

Hello Kitty-pyjama

Natuurlijk weet je vriend wel dat jij er ook niet altijd tiptop uitziet en dat comfort ook erg belangrijk is, maar als je in je Hello Kitty-pyjama naast hem in bed ploft krijgt hij het niet bepaald warm. Een mooi lingeriesetje daarentegen krijgt je vriend z’n vriend wel omhoog. Er is niets mis mee om zo nu en dan je vriend een beetje uit te lokken met een sexy outfit!

En, aan welke van de bovenstaande dingen maak jij je schuldig?