Wat moet je eten na het sporten?

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Pfoe, die workout zit er weer op en nu heb je HONGER! Maar wat moet je dan eten? Of had je beter voor je workout kunnen eten? Je hebt wel eens gehoord dat eiwitten goed zijn na de workout. Maar wat moet je dan precies nemen?

De discussie over of je wel of niet moet eten voor of na je workout en wát je dan moet eten lijkt oneindig. We hebben gehoord dat je voor je workout snelle koolhydraten moet eten en na je workout eiwitten. Maar waarom is dat eigenlijk?


Voor het sporten eet je snelle koolhydraten
Voor je workout eet je iets waar jouw persoonlijke motortje op kan lopen. Iets wat goed kan verbranden. Daarom wordt aangeraden om snelle koolhydraten te eten voor het sporten. Die geven je namelijk meteen energie waardoor je alles uit je workout kunt halen.


Na het sporten eet je eiwitten
Door te sporten beschadig je je spieren. Door eiwitten te eten of te drinken na het sporten kunnen de spieren sneller en makkelijker genezen. Maar hoe zorg je dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt? Fanatieke sporter Caroline Glasbergen is van de eiwitshakes. Zij kon geen eiwitshakes vinden die aan haar verwachtingen voldoen. Het moest volgens haar anders kunnen dan die enorme potten, toegevoegde zoetstoffen, kunstmatige smaken en slechte kwaliteit van eiwitten. Daarom heeft ze haar eigen merk voor eiwitshakes opgezet. De After Workout Shake is haar eerste product: 100% natuurlijk, op basis van biologische eiwitten en zonder onnodige toevoegingen. En het is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende smaken. Dus houd je niet zo van vanille, dan neem je toch lekker de Strawberry Banana of andersom.


De makkelijkste manier om de shakes te schudden is met een speciale shaker. Die is namelijk speciaal ontworpen voor deze shakes en hij lekt niet! Vet belangrijk! Al veel mensen zijn fan, want afgelopen maand zat Fitshe zelfs in de Healthbox.

Gebruik jij weleens een eiwitshake?