Huh? Chocolade cake met courgette?

Eten door Redactie Ze.nl
Chocolade en courgette is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Huh? Kun je een chocolade cake maken met cougette? Jazeker. De courgette maakt de cake juist lekker smeuïg, waardoor het qua structuur op een brownie lijkt.

Volgens Claartje van Foodness.nl zit deze chocolade cake tussen een cake en een brood in. Wanneer je het recept volgt is hij niet heel zoet, maar je kunt hem altijd aan je smaak aanpassen door een drupje (of lepel) extra honing. Meestal is de gezonde versie van iets ongezonds minder slecht voor je dan het origineel in plaats van dat het echt gezond is. Maar omdat er met courgette wordt gewerkt bevat deze cake daadwerkelijk veel voedingsstoffen. Het havermeel wat erin komt kun je makkelijk zelf maken door wat havermout of havervlokken in de blender te kleineren.


Dit heb je nodig:

- 1 geraspte courgette
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 gram havermeel
- 200 milliliter sojamelk
- 40 gram cacaopoeder
- 80 milliliter gesmolten kokosolie
- 50 milliliter honing
- een snufje zout
- een snufje vanillepoeder

Dit moet je doen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rasp de courgette en laat de rasp een kwartiertje uitlekken in een zeef. Zet er iets zwaars op zodat het overtollige vocht er echt uitgedrukt wordt. Even lekker knijpen met je handen kan natuurlijk ook!

3. Meng de vloeibare ingredienten: eieren, sojamelk, kokosolie, honing. Voeg het cacaopoeder toe en roer door.

4. Meng de droge ingredienten: havermoutmeel, bakpoeder, zout, vanillepoeder. Doe vervolgens de droge ingredienten bij de vloeibare ingrediënten en meng tot een egaal beslag.

5. Roer de courgette erdoor.

6. Verdeel het beslag over de ingevette bakvorm - met bijvoorbeeld een tulbandvorm.

7. Bak de courgettecake 60 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. De taart is klaar als je de vulling volledig gestold is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag aan blijft plakken als je hem uit de taart haalt is-ie gaar.

8. Maak eventueel nog een sausje door 4 eetlepels yoghurt los te roeren met een beetje honing. Verdeel over de taart en garneer met een aantal pecannoten.

Enjoy!