Complimentjes die alle mannen graag krijgen

Psyche & spiritualiteit door Sabine
Wij vrouwen zijn echte heldinnen in het ‘subtiel’ vissen naar complimentjes. De andere sekse is daar wat bescheidener in, maar ook zij vinden het heerlijk om zo nu en dan eens een complimentje in ontvangst te nemen.

Het zit een beetje in onze natuur om andere vrouwen op te hemelen. Het is bij ons soms zo erg dat we het gewoon doen zonder er iets van te menen. Het manvolk daarentegen is hier wat zuiniger mee. Logisch ook dat mannen best wel gevoelig zijn voor vleierij! Van de volgende complimentjes krijgt je vent een ware egoboost!
 
“Ben je wat meer gaan trainen in de sportschool?”

De man zwoegt niet voor niets zo hard in de sportschool. Het is voor hem fijn om te weten dat dat niet onopgemerkt blijft bij het vrouwelijk schoon.


 
“Bedankt voor het goede advies dat je me laatst gaf.”
Als er iets is waardoor mannen zich goed voelen over zichzelf, is dat wanneer je hen om advies vraagt én het ook nog eens opvolgt. Hoewel wij vrouwen anno 2015 harstikke capabel zijn om voor onszelf te zorgen, voelt hij zich toch graag nodig. Je hoeft je natuurlijk niet dommer voor te doen dan je bent (dat vindt niemand sexy), maar vraag hem af en toe eens om hulp als je ergens niet zo makkelijk uitkomt. Hij smelt gegarandeerd!
 
“Je bent de auto goed de baas, zeg!”
Mannen houden van snelle auto’s, maar nog meer houden ze ervan als ze die snelle auto’s de baas kunnen zijn. Wanneer jij hem complimenteert over hoe goed hij dat duivelse voertuig op vier wielen onder controle houdt, voelt hij zich een echte 'manman'.

“Wat ben je grappig.”

Een man houdt van humor en vindt het minstens net zo belangrijk dat jij zijn humor kan waarderen. Je mag het hem dus best wel laten merken dat jij in een deuk ligt om z’n grappen. Daarnaast vindt een man een vrouw met humor ook nog eens heel erg sexy. Win-winsituatie!
 
“Zag je hoe die vrouw naar je keek?”
Oké, niet echt een compliment. Maar in plaats van groen en geel te zien van jaloezie wanneer een andere chick z’n kont checkt, kun je je liefje hier net zo goed over inlichten. Hoewel hij het bewonderen waarschijnlijk wegwuift, kun je ervan uitgaan dat hij zich stiekem toch even wat beter voelt over zichzelf.

“Je bent zo groot. Het doet haast pijn.”

Hoewel het voor een vrouw niet echt plezierig is wanneer z’n zwengel te groot is voor bepaalde standjes, gloeit hij van trots wanneer je hem dit duidelijk maakt. Het is dan niet het woord ‘pijn’ dat blijft hangen, maar ‘groot’. Mannen vinden het fijn om te horen dat hun schwanz groot is.  



“Jij weet zo goed hoe je je moet kleden!”

Shoppen zal hoogstwaarschijnlijk niet zijn favoriete bezigheid zijn, maar zijn kleding wordt wel altijd zorgvuldig uitgekozen. Ook hij ziet er graag goed uit en vindt het fijn om te horen dat je zijn kledingstijl goedkeurt.
 
“Je hebt zo’n goede band met je moeder.”
Een man en de band met z’n moeder blijft voor ons soms moeilijk te begrijpen, maar voor hem is zijn moeder nu eenmaal één van de belangrijkste personen in zijn leven. Door hem te vertellen dat hij zo’n goede band heeft met zijn moeder, concludeert hij daaruit dat je 1. de band die hij met zijn moeder heeft geen probleem vindt en dat je 2. zijn moeder ook best wel een leuk mens vindt.
 
En als je ‘m dan echt het Compliment der Complimenten wilt geven, vertel hem dan dat hij een god in bed is.  

Welk complimentje hoort jouw vriend maar al te graag?