Ongesteldheid kut? Echt niet!

Lichaam door Anniek
Ongesteld zijn is kut, al dat bloed is goor en je hebt een gruwelijke hekel aan werkelijk alles en iedereen die op dat moment iets anders probeert te beweren. Maar deze maandelijkse bezoeker heeft ook een enorm voordeel. Namelijk… 
 
Volgens auteur Miranda Grey kun je als vrouw namelijk gebruik maken van je menstruatie, doordat je tijdens bepaalde perioden efficiënter bent in het uitvoeren van taken. Miranda is auteur van het boek 'De vrouw op haar best: zo gebruik je de menstruele cyclus om succes en voldoening te bereiken'. 
 
 
Ze schrijft dat hormonale schommelingen ervoor zorgen dat je voor, tijdens en na je menstruatie specifieke kwaliteiten bezit die je helpen uitblinken in de dingen die je doet. Je kunt je menstruatie dus als het ware inzetten als een natuurlijke lifecoach. Daarnaast kun je je ook gelukkiger gaan voelen, omdat je tijdens je menstruatie goede beslissingen neemt. Volgens Miranda zijn de volgende vier perioden in je cyclus momenten waarop je kunt uitblinken in bepaalde dingen. 
 
Pre-ovulatie
Ze begint met de pre-ovulatie, oftewel de week na je menstruatie. In deze week ben je beter in logisch denken en leren en kun je het beste risico's nemen. Ook heb je meer concentratievermogen en daarom is deze week ideaal om met iets nieuws te beginnen. Ook complexe taken kun je het beste gedurende deze week uitvoeren.
 
Ovulatie
De tweede fase is de ovulatie, de twee weken voor je menstruatie. Je bent gevoeliger en kunt daardoor beter naar mensen luisteren. Daarnaast ben je productiever en ben je beter in het oplossen van problemen en conflicten. In deze fase kun je het beste je relaties aanhalen, zowel op je werk als in je privéleven. Ook kun je jezelf tijdens deze twee weken het beste verkopen, omdat je mensen meer weet aan te spreken.
 
 
Pre-menstruatie
De derde fase is de pre-menstruatie, de week voor je menstruatie. Dit is de creatieve fase waarin je je geïnspireerd voelt en ruimer denkt. Focus je tijdens deze week op belangrijke zaken en vermijd lange vergaderingen. Je bent beter als je op je eigen tempo kunt werken, dus doe dat vooral ook. 
 
Menstruatie
De laatste fase is de menstruatie. Gedurende deze week ben je beter in het accepteren en loslaten van dingen en het reflecteren op zaken. In deze week heb je weinig fysieke energie, dus doe het vooral rustig aan. Wel kun je goed belangrijke beslissingen nemen, omdat je mentaal wel sterk bent. 
 
Wat vind jij van de theorie van Miranda Grey?