11 redenen om het niet uit te maken

Relaties door Mariëlle
Wie houd je nu eigenlijk voor de gek? Met al die redenen waarmee jij op de proppen komt als je vriendinnen je duidelijk maken dat je echt een keer knopen moet doorhakken. Waarom wil je het uitmaken en vooral: waarom niet?

Ik houd wel van hem, ik houd niet van hem, ik houd wel van hem, ik houd niet van hem. Het lijkt wel de omgekeerde wereld wanneer je bloemblaadje voor bloemblaadje uit het madeliefje trekt. Oh pff, je weet het niet meer. Moet je het niet wel of niet uitmaken. Waarom ben jij degene die de keuze moet maken? Je kunt ook vreemdgaan en het vuile werk door hem laten opknappen. Maar dan ben je hem sowieso kwijt. En de vraag is nou net: is dat wat je wilt? Het is al de zoveelste keer dat het door je hoofd schiet. Dat is niet oké, right? Maar waarom eigenlijk? Want leuk is-ie wel. Je wéét het gewoon niet. Je verzint honderdduizend redenen om het niet uit te maken. Of ja, 11 redenen eigenlijk.


1. Je vindt het moeilijk om alleen te zijn. Je moet er niet aan denken dat er niemand op de bank op je wacht wanneer jij thuiskomt. ALL BY MY SEHEHELF. Bij het idee alleen al voelt je maag aan alsof je een halve liter vers geperst citroensap naar binnen hebt gejengeld.

2. Je bent bang dat hij zichzelf wat aandoet. Hij heeft namelijk al zo vaak in je nek lopen hijgen dat hij niet weet wat hij zonder jou moet (duh, dat kun je je absoluut voorstellen) en dat hij dan de ongelukkigste man op aarde is (klopt). Maar hij gaat zichzelf echt niks aandoen hoor. Zo werkt het gewoon niet. En werkt het wel zo, dan is het al helemaal beter dat je van hem af bent.

3. Wie worden jouw vrienden dan? Stel je voor dat jullie gezamenlijke vrienden zijn kant kiezen. Dan heb jij geen vrienden meer. Je bent knijtertje bang om jouw vrienden kwijt te raken. Vrienden kun je kiezen, doe dat dan ook.

4. Omdat je zijn familie zo leuk vindt, durf je het eigenlijk niet uit te maken. Je bent bang dat jij dan als de bitch wordt gezien die hun familielid in de steek laat - wat in feite ook zo is. Maar je wilt die familie met geen mogelijkheid kwijt.

5. Misschien heeft iedereen wel momenten waarop dit soort gedachten een loopje met hun hersenen nemen. Dat weet je niet. Je kunt niet in hun relatie en in hun hoofd kijken. Daarbij: dat zijn niet echt dingen waar je met je vriendinnen over praat.


6. Als je het uitmaakt kun je het huis niet meer betalen. Echt een knakenreden, maar waar moet je dan wonen? Teruggaan naar je ouders is erger dan bij hem wonen.

7. Of hebben jullie een huis gekocht? Dan ben je helemaal mooi in de aap gelogeerd. Det ken not.

8. Straks heb je het uitgemaakt en dan zul je zien dat je spijt krijgt als haren op je hoofd. Dan kun je er niet meer overheen komen en dan heeft hij een nieuwe vriendin die hem veel gelukkiger maakt en dan zit jij als een zielig hoopje in de hoek te brullen. Worst case scenario.

9. Jullie hebben katten. Twee. Dat lijkt makkelijk: allebei een kat. Maar dat kun je die beestjes toch niet aandoen? Nee, dan moeten jullie een omgangsregeling in gang zetten. Nee, dat kan niet. Je kunt niet een week zonder ze. En die katten zullen jullie alsnog voor het leven met elkaar verbinden. Dan kunnen jullie beter bij elkaar blijven.

10. Je denkt telkens maar dat het een 'fase' is waar jullie even doorheen moeten. En telkens als er dan een lichtpuntje in jullie relatie verschijnt denk je: 'zie je wel'. 

11. Ook zo zielig met kerst. 

Heb jij weleens in zo’n situatie gezeten?