How to: zelf je haar knippen

Haar door Priscilla N.
Soms zit je te krap bij kas om een bezoek aan de kapper te brengen. Dit kan namelijk behoorlijk prijzig zijn. Je kunt echter kosten besparen door zelf je haar te knippen. En met onze tips en wat geduld gaat dat je écht wel lukken!

Zorg ervoor dat je een goede scherpe schaar hebt voordat je in de weer gaat met je lokken, bij voorkeur een echte kapperschaar. En verder is het belangrijk om niet te gretig te werk te gaan, wees een beetje zuinig met de knip-hoeveelheid. We nemen hieronder twee knipmethodes onder de loep.
 


1. Laagjes

Als je meer volume wenst in je haar, dan is het raadzaam om het in laagjes te knippen. Maak het haar eerst nat, en kam het vervolgens goed door met het hoofd voorover gebukt. Maak vervolgens een strakke paardenstaart midden op je hoofd (nog steeds gebukt). Houd de staart naar beneden en knip voorzichtig een stukje af. Tussendoor zou je kunnen checken of er eventueel nog meer af kan. Maak de staart los, style het naar wens... En tadaaa, je hebt een volumneuze gezonde coupe!

2. Op één lengte
Hoe langer het haar, des te makkelijker het is om het recht af te knippen. Deze methode is dus vooral handig voor degenen met lange lokken. Maak het haar vochtig, kam het goed door naar achteren en maak een lage stevige paardenstaart. Schuif de elastiek naar beneden tot het punt waar je wil gaan knippen. Knijp het elastiekje goed dicht, en breng de staart vervolgens over de schouder naar voren en knip het haar recht af onder de elastiek. Maar het haar hierna los, en verdeel het in tweeën door middel van een scheiding in het midden. Kam beide helften over de schouders en werk eventueel de punten bij waar nodig. 

 
Durf jij jouw haar met onze tips zelf te knippen?