Lifestyle / Eten
Eten

Healthypelty wentelteefjes

Zeggen ze niet altijd ‘een goed begin is het halve werk’? Hoe goed zou jouw dag dan wel niet beginnen als je hem aftrapt met deze wentelteefjes? Zonder je ook maar een seconde schuldig te voelen. Want ze zijn lekker healthypelty.

Bij wentelteefjes denk je toch al snel aan de lading boter die je lichaam binnendruppelt. Niet gezond. Dan kun je je dag nog zo leuk beginnen met zo’n stel gebakken boterhammen, maar de kans dat je je de rest van de dag schuldig voelt is aanzienlijk. Neem dan deze wentelteefjes van Foodness.nl waarbij geen cel in je lichaam zich schuldig hoeft te voelen. Want wanneer je gewoon brood vervangt door spelt, melk door amandelmelk, suiker door kokosbloemsuiker en bakboter door kokosolie is er weinig aan de hand.


Dit heb je nodig:
- 80 milliliter amandelmelk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 ei
- 1 1/2 eetlepel kokosbloemsuiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 speltboterhammen

Dit moet je doen:
1. Kluts alle ingrediënten (behalve de boterhammen) tot een beslag. Zorg dat het bakpoeder goed mee geklutst wordt, zodat er geen klontjes overblijven.
 
2. Laat de boterhammen even weken in het beslag. Ze mogen zich goed volzuigen. 
 
3. Verhit een halve theelepel kokosolie in een koekenpan. Leg een van de wentelteefjes erin en bak ongeveer 3 minuten per kant. Zodra het beslag goudbruin kleurt is je wentelteefje klaar. Herhaal bij boterham nummer twee.
 
4. Garneer met een dot kwark, eventueel wat extra kokosbloesemsuiker en fruit. Je kunt ook verse gojibessen, andere bessen, plakjes banaan of stukjes appel gebruiken.

Enjoy!