Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Dingen waaraan je meer schijt hebt als ouder wordt


Ja, dat je gezicht de stand van een uitgedroogde pruim aanneemt hadden we inderdaad liever anders gezien. Voor de rest geldt: hoe ouder, hoe leuker. Je krijgt aan steeds meer dingen schijt als je ouder wordt. Dat is wel zo makkelijk.

Weet je nog? Dat we zo graag ‘oud’ wilden zijn? En dan ben je ‘oud’ en dan denk je met heimwee terug aan de tijd waarin je enige verplichting was dat je met je buurmeisje in de boom moest klimmen, omdat je dat had afgesproken. Pfoe, wat hadden we het zwaar. En de tijd daar tussenin was ook al zo heftig. Maar we hadden wel te maken met een hoop onzekerheden waar we nu niet eens meer bij nadenken. Hoe ouder je wordt, aan hoe meer dingen je schijt lijkt te krijgen.


- Waar je vroeger jezelf in de meest benarde houding drukte om maar geen plons geluid te maken, kletter je er nu lekker op los. Hoe harder het klettert, hoe sneller je er vanaf bent zullen we maar zeggen. De manier waarop je plast kan je aan je reet roesten. Of iemand het nou hoort of niet.

- Heb je je rok in je panty laten zitten? Woops! Nou, je hoopt dat ze ervan genoten hebben.

- Hoe laat is het? Wine o'clock! Als jij op maandag al zin hebt in wijn, dan heb je op maandag gewoon al zin in wijn! Maandag is ook maar een dag. Daarin hoef je niet te discrimineren.


- Naarmate je ouder wordt, hoe meer je je rondingen kunt waarderen. Zeker als je je bedenkt waar ze ook al weer vandaan komen. Ja, die zak chips was het echt meer dan waard.

- Bad hair, don’t care! Prop je haar bij elkaar, elastiekje erom en klaar is Kees.

- Bad face day. Al kun je dat moeilijk bij elkaar proppen en een elastiekje erom binden om het te verbergen. Maar je bent je er inmiddels van bewust dat jouw bad face day andere mensen een stuk minder opvalt dan jou zelf en je weet inmiddels zeker dat iedereen er weleens last van heeft.


- Je moet je uitkleden voor de dokter, fysio… whatever? Je dealt ermee.

- Jouw zangkunsten galmen door de douche. Mahajahie, mahajaha. Nee, bij dat bouwpakket waarmee jouw moeder en jouw vader jou in elkaar hebben gesleuteld zat duidelijk geen uitbreiding tot een gouden strotje. Terwijl je zingend de douche uitloopt knal je tegen een bouwvakker aan. Oja, die waren in jouw huis aan het werk. “Heeft u ervan genoten, meneer?”

- In jouw dagelijkse ochtendritueel is niet compleet zonder jouw dagelijkse powernapje in de trein. Je hebt jezelf niet in de hand als je moe bent. Op de cadans van de treinwielen over de rails word je in slaap gewiegd. Je hoofd kantelt naar achteren, je mond zakt open, de lucht die via je neus door je lichaam raast vindt zijn weg moeizamer… en dan schrik je wakker. Iedereen staart je verschrikt aan en kijken nét weer te snel weer weg. “Oké jongens, zeg het maar: lag ik te snurken?” Tetter je schaamteloos door de coupé terwijl je het kwijldraadje van je kin poetst.

Waar heb jij totaal schijt aan?