Om deze dingen maken we ons totaal geen zorgen meer

Vrije tijd door Sabine

Vroeger konden we slapeloze nachten hebben om helemaal niets. Het waren de kleine dingetjes die ons wakker hielden. Gelukkig ligt die tijd achter ons. Om deze dingen maken we ons nu helemaal geen zorgen meer!

Onze puberteit is een periode die we nooit zullen vergeten. We gingen naar de middelbare school, we gingen er ook weer vanaf en bovendien maakten we een hoop eerste keren mee. Maar niet alleen was het een ontzettend spannende tijd, het was ook een tijd waarin we heel onzeker waren. Maar gelukkig maken we ons om deze dingen helemaal geen zorgen meer.

Zonder make-up de deur uit

In onze tienerjaren waren we het huis niet uit te branden zonder een laagje verf op ons gezicht. Maar nu kan het ons niets meer schelen. Een boodschapje doen met een blotenbillengezicht? Prima! Al doffen we onszelf nog wel altijd graag op wanneer we naar ons werk gaan of naar een chique gebeurtenis.



 
Wat mensen die we niet aardig vinden van ons vinden

Als we eraan terugdenken, kunnen we onszelf wel voor de kop slaan. We wilden zo graag dat het populaire clubje meiden ons aardig vond. En hoewel het ware mean girls waren, deden we toch ons best om geliefd te worden. Nu weten we gelukkig dat het veel belangrijker is dat leuke mensen je aardig vinden.

Of we onze benen hebben geschoren

Wat keken we toch op tegen dat uurtje gym op de middelbare school. Verschrikkelijk! Moest je je maandagochtend tijdens het eerste uur in het zweet werken om vervolgens de hele dag in je verschrikkelijke puberodeur rond te lopen. Daarnaast moesten we ook áltijd de benen glad geschoren hebben. Anders gingen we écht niet gymmen hoor. Nu maakt het ons gelukkig niet meer uit als er een paar stoppels te zien zijn wanneer we losgaan in de sportschool. 

Hoe oud de kleding is die we dragen

Op een of andere manier leken ál je klasgenoten veel vaker nieuwe kleding te hebben dan jij. Je smeekte je ouders daarom om meer kleedgeld, want die oude vodden van je konden écht niet. Maar om eerlijk te zijn was er niets mis met je garderobe. Je kleding was alleen al wel een seizoen oud. En dat kon niet hoor. Nu kan het je gelukkig niets schelen dat je kleding wat ouder is. Zolang het nog mooi is, kan het prima. Bovendien zorgt het best voor een egoboost wanneer die drie jaar oude broek nog over je heupen wil.



Opgehaald worden door je ouders

Wat sloeg jij een flinke flater wanneer je ouders je ophaalden van het schoolfeest terwijl al je vrienden onbegeleid naar huis mochten. Nu zou je het echter heel chill vinden wanneer je ouders je zouden halen. Kun je lekker aan de zuip en hoef je niet op die oude barrel naar huis te fietsen. Maar helaas… zo gek zijn ze niet.

Waar maak jij je nu totaal geen zorgen meer om?