ZeBlundert: Op de middelbare school

Vrije tijd door Laura_S
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Vijf meiden biechten aan Ze.nl hun ergste middelbare schoolblunder op.

Anne (20)

: "Bij mij op school verkochten ze in de pauze van die broodjes met tomaat, mozzarella en pesto. Toen de pauze afgelopen was, wilde ik mijn boeken voor het volgende vak uit mijn kluisje halen, maar er lag om onverklaarbare redenen zo?n tomaat op de grond in de hal. Ik zag 'm uiteraard niet en liep eroverheen, waardoor ik vol achterover gleed en op mijn kont viel. Ik schaamde me echt kapot en hoorde mensen achter me lachen. Ik stond op en liep met een hoofd als een boei naar mijn kluisje, alsof er niks gebeurd was."

Sara (25): "Ik zat in de tweede klas en ik was nog maar een paar keer ongesteld geweest. Dat er weer een menstruatie op kwam zetten terwijl ik op school zat met een witte broek aan, had ik absoluut niet aan zien komen. Op zich geen probleem met een maandverbandje kon ik het wel verhelpen. Dacht ik? Tijdens de wiskundeles voelde ik al dat het niet goed ging. Toen ik wilde gaan verzitten op mijn plastic stoel, voelde ik mijn broek aan de stoel plakken. Nee! Ik was doorgelekt, in de klas, in mijn witte broek, op de stoel! Toen ik de les uitliep heb ik mijn rugzak zo laag mogelijk over mijn kont gehangen en ben direct naar huis gegaan. Gelukkig heeft niemand het ooit gemerkt!"


Merel (23)

: "Ik had voor gymles een nieuwe broek gekocht. Ik was er heel blij mee, hij was zwart met een roze streep aan de zijkant. Het was echt een sportbroek, maar een meisje uit mijn klas dacht daar heel anders over. Zij had dezelfde broek en droeg hem gewoon overdag naar de les. Vol ongeloof vertelde ik dit aan mijn vriendinnen in de kleedkamer van gym. Ik zat helemaal in mijn verhaal, toen een vriendin van mij rare bewegingen met haar hoofd begon te maken en me iets toefluisterde. Bleek dus dat het meisje die ik aan het afkraken was, gewoon bij ons in de kleedkamer stond. Ik ben snel de kleedkamer uitgelopen, want ik wist echt niet hoe ik me moest gedragen. Ik heb er tot de dag van vandaag spijt van!"

Karin (27): "Helaas was ik op de middelbare school nogal laat met mijn vrouwelijke vormen. Toen dus de meeste meiden al een bh droegen liep ik nog met van die korte hempjes. Tot ik ineens bij de HEMA de perfecte oplossing vond voor mijn probleem: van die korte hempjes maar dan met bh-bandjes! Helemaal stoer liep ik in mijn shirtje waar je de bandjes doorheen zag. Tot een jongen achter mij in de klas aan me vroeg: "Goh Karin, zou jij schoenen dragen als je geen voeten had?". Ik kreeg een tomaat van een hoofd. Wat een eikel! Alsof ik niet wist waar dat over ging... Gelukkig zag ik hem een paar jaar later nog een keer en was-ie behoorlijk slecht opgedroogd."


Eva (28)

: "Op de middelbare school was ik helaas echt een onzekere nerdie eersteklas. Ook snapte ik het allemaal nog niet zo goed qua mode en hipheid. Vol trots kwam ik dan ook de eerste schooldag met m'n nep-Kipling tas het lokaal binnen. Aiks... Dat bleek dus echt not done. Het had een Eastpak moeten zijn. Ook omdat ik elke dag zoveel boeken mee moest zeulen werd het er niet beter op; ik had echt een unit van een tas. Helaas was ik zelf maar klein dus ik heb dan ook geregeld als ik voorbij liep of fietste 'Hé tas, waar ga je met dat meisje naartoe?' naar mijn hoofd geslingerd gekregen."

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!

Wat is jouw ergste blunder op de middelbare school?