Nooit meer kledingcrisis met deze tips

Fashion door Mariëlle
In je blote kont de deur uit is geen optie. Nee, jij hebt he-le-maal geen kleren. En je weet niet wat je aan moet. Jouw kledingkast is eerder je grootste vijand dan jouw trots. Grr. Met deze tips heb je nooit meer outfitdilemma’s!

Het ochtenddilemma van elke vrouw ziet er vaak elke dag hetzelfde uit. Met het slaapzand nog in je ogen staar je naar de bomvolle, onoverzichtelijke kast die je totaal geen inspiratie lijkt te geven voor een leuk setje voor die dag. Maar je draagt toch het hele jaar kleren? Wat trek je ook alweer AL die andere dagen aan? Waarom weet je dit niet meer? Pff! Mag je NU shoppen? Please? Nee, zorg dat je altijd goed bent voorbereid zodat je deze momenten nooit meer hebt. Bijna nooit dan. En je hoeft er niet eens speciaal voor te shoppen.


Post-it

Voor spoedgevallen heb je nodig: een post-it met 3-5 outfits die altijd kunnen. Van begrafenis tot bruiloft, van sollicitatiegesprek tot een dagje casual bankhangen. Plak de post-it aan de binnenkant van je kast, zodat je er altijd iets uit kunt grissen in the heat of the moment.

Overzicht

Houd je kledingkast overzichtelijk. Leg broeken bij broeken en shirts bij shirts, zodat je precies weet wat je allemaal ook alweer hebt.

Open deur

Als we je nu gaan vertellen dat je de avond van te voren je kleren alvast kunt klaarleggen trappen we keihard open deuren in. Maar hé, het is wel waar, je kunt de avond van te voren je kleren alvast klaarleggen.


Hangertjes met setjes

Als je je kleren toch op hangertjes hangt, hang ze dan alvast in setjes in je kledingkast. Dan grijp je nooit mis! Ook heb je dan nog een beetje keuze als je je bedenkt dat dat setje wat je de vorige avond hebt klaar gehangen toch niet zo perfect vindt voor vandaag als je gisteren dacht.

Begin bij de schoenen

Begin het samenstellen van een outfit bij de schoenen. Vaak heb je minder schoenen dus met de eerste stap met je sneller klaar. En daarna valt meteen een deel van je kleren af die niet bij de schoenen passen. Makkelijker knopen doorhakken noemen we dat.

Maak lijstjes met combinaties

Soms heb je van die momenten - heel soms - dat je niet weet wat je aan moet, omdat je TE VEEL inspiratie hebt. Ram op deze momenten elk setje uit je hoofd en in je telefoon. De beelden die op dit moment in je verbeelding tevoorschijn komen mag je nooit meer vergeten. Dit is waardevolle info weet je. Maak in de telefoon een notitie (of maak een voorbeeld sms als jouw telefoon nog uit de zero’s stamt) aan met het kopje ‘outfits’. Vet origineel maar niet heus. Zet puntsgewijs de verschillende outfits uit je hoofd in je telefoon. Van schoenen tot en met shirt en zelfs het bijbehorende kapsel en matchende make-up kun je eraan toevoegen.

Hoeveel tijd zou dit jou 's ochtends wel niet schelen?