Lifestyle / Eten
Eten

Choco mug cake met Griekse yoghurt

Oh jawel, en of we 2 minuten in de keuken willen ploeteren om dit pareltje van cake via onze mond naar binnen te laten glijden. Kom maar door met dat zoete, smeuïge en ook nog gezonde (!) taartje met havermout en Griekse yoghurt.

Ja, Claartje van Foodness! Maak deze voor ons! Oké, het recept is ook goed. Dan doen we het zelf wel. Wat eigenlijk helemaal niet zo erg is, want kokkerellen werkt rete ontspannend. Zeker als je niet heel lang gestrest naar de oven hoeft te staren, want deze mug cake is binnen een paar minuten al klaar. En ja, dan ziet hij er precies zo uit als op de foto. Althans, als je hem met een beetje zorg en liefde in elkaar flanst. Wacht dus niet met de bereiding tot je enórme trekt hebt. Want dan bak je er natuurlijk nooit wat van.


Dit heb je nodig:
- 30 gram havermout
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 ei
- 1 banaan
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel vanille extract
- 100 gram Griekse yoghurt met bosvruchten
- Een handje kersen


Dit moet je doen:
1. Meng alle ingrediënten voor de mug cake door elkaar. Dat kan bijvoorbeeld in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork.

2. Vet een kopje in met kokosolie.

3. Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.

4. Roer voor de saus de yoghurt Griekse Stijl en de kersen door elkaar. Verdeel de saus over de mug cake. Klaar!

5. Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar.

Enjoy!