Seks & relaties / Seks
Seks

Maakt een vibrator je ongevoelig voor andere orgasmes?


Als je 's avonds op de bank hangt, grabbel je graag in de speeldoos naar je vertrouwde vibrator. Op standje twee in je vayaya and enjoy.  Maar belemmert die trillende vriend je ervan om op een andere manier orgasmes te krijgen?
 
Het is natuurlijk veel gemakkelijker om even je vibo uit de kast te trekken dan om helemaal met je vingers aan de gang te gaan om een hoogtepunt te bereiken. Maar zorgt het speeltje er niet voor dat je poes zo gewend raakt aan 'snel en makkelijk' dat andere orgasmes lastiger te bereiken zijn?
 
 
No worries
Geen zorgen, zegt seksuoloog Emily Morse op Glamour.com. Je kunt niet echt verslaafd raken aan je vibrator en je hoeft ook niet bang te zijn dat je nooit meer schreeuwend kunt klaarkomen zonder de hulp van het speeltje. Maar het gebruik van een vibrator kan er wel voor zorgen dat 'normale' orgasmes moeilijker worden.

Oefenen
Met een massagestaaf tussen je lippen geklemd ben je waarschijnlijk niet twee uur bezig om tot een orgasme te komen. Door de trillingen ga je sneller door de verschillende fasen van een orgasme heen, te beginnen bij de opwinding en te eindigen bij het vrijkomen van de stofjes die je het bekende fijne gevoel geven. Als je altijd alleen maar je vibo gebruikt om tot een hoogtepunt te komen, kun je 'vergeten' hoe het voelt om een orgasme rustig op te bouwen met iets anders dan een apparaat. 
 
Volgens Emily kun je er het beste mee oefenen om op verschillende manieren klaar te komen. Stop dat trilapparaat dus terug in z'n doos (niet die van jou) en ga lekker ouderwets aan de slag met je eigen vingers of die van iemand anders. Natuurlijk hoef je de vibrator niet voor altijd te verbannen, maar een beetje afwisseling is nooit verkeerd. Zo voorkom je een 'luie' poes en kun je altijd en overal genieten van een orgasme - ongeacht of je een speeltje bij je hebt of niet.
 
Ben jij verslaafd aan je vibrator?