Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo moet je je haar dus niet dragen als je een helpende mannenhand nodig hebt


Hoe geëmancipeerd we anno 2015 ook zijn, soms is het best handig als een man je een handje helpt. Sta je met een lekke band aan de kant van de weg en heb je écht een mannenhand nodig. Draag je haar dan vooral niet op deze manier!

Vaak heb je het idee dat het mannen helemaal niets kan schelen hoe je je haar hebt. Wanneer je net terugkomt van de kapper zien ze het vaak niet eens. Maar nu blijkt dat mannen wel degelijk oog voor je kapsel hebben. Sterker nog: wanneer jij je haar op deze manier draagt, zal hij je minder snel helpen!


Laat de haren wapperen
Sta je al vloekend aan de kant van de weg naast een auto die er echt geen zin meer in heeft en kun je wel een handje gebruiken? Zorg er dan voor dat je je haar niet in een paardenstaart hebt! Uit onderzoek van gedragswetenschaper Nicolas Guéguen is gebleken dat mannen minder behulpzaam zijn naar vrouwen toe die hun haar in een staart dragen.

De onderzoeker liet een aantal vrouwen met verschillende haarstijlen over straat lopen. De ene vrouw had haar haar in een staart, de ander droeg het in een knot en weer een ander had haar haar gewoon los. De vrouw in kwestie verloor vervolgens ‘per ongeluk’ haar handschoen en onderzoeker Nicolas hield in de gaten wie de vrouw te hulp schoot. Hieruit bleek dat mannen eerder geneigd waren de vrouw met los haar erop te attenderen dat ze haar handschoen verloor. Dat in tegenstelling tot dames die hun haar in een paardenstaart droegen, zij werden minder vaak geholpen. Aardig hoor, mannen.


Behulpzame dames
Niet alleen hield Nicolas het gedrag van de manspersoon in de gaten. Hij bekeek ook hoe behulpzaam vrouwen tegenover andere vrouwen waren. Wat bleek? Voor de vrouwen maakte het geen enkel verschil hoe de dame in handschoennood haar haar droeg. Zij waren even behulpzaam naar alle haartypes toe.  

Zeg dus maar gedag tegen je haarelastiekjes (die je toch altijd al kwijt bent) en laat je haren wapperen. Hoewel we een lekke band echt wel zelf kunnen vervangen, gaat het toch een stuk sneller wanneer een handige man jouw zware waggie omhoog krikt en er een nieuw bandje onderzet.

Hoe draag jij je haar het liefst?