Lifestyle / Eten
Eten

Joehoe! Gezonde gevulde speculaas!

Wat je op het heerlijk avondje allemaal wel niet aan heerlijkheden naar binnen werkt… Chocoladepepernoten, gevulde koek, speculaasstaaf. Dat kan ook anders. Maak het zelf en maak een gezondere versie van al die lekkernijen.

Bikinibodies are made in winter… Leuk hoor, maar nu lekker niet! We hechten nu nog even waarde aan onze winterbody #omdatdecalorienhetwaardzijn! Maar we kunnen onszelf heus wel een béétje in de hand houden. Een béétje, want hé, het moet wel lekker zijn. Neem nou deze gevulde speculaas van Foodness.nl. Minstens net zo lekker als alle andere gevulde speculaas, maar het bevat nét wat minder ongezonde eigenschappen.


Dit heb je nodig voor de speculaas:
- 200 gram speltmeel
- 7 gram bakpoeder
- 100 mililiter kokosolie
- 25 mililiter amandelmelk
- 10 gram stevia
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- snufje zout
- 2 eetlepels amandelen

Dit heb je nodig voor de amandelspijs en meng de ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram dadels

Dit moet je doen:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de droge ingrediënten: speltmeel, bakpoeder, stevia, speculaaskruiden, zout. Wil je geen stevia gebruiken? Je kunt het ook vervangen door 100 gram kokosbloesemsuiker!

3. Meng de natte ingrediënten: kokosolie (smelt het in een klein pannetje of in de magnetron om het vloeibaar te maken), amandelmelk.

4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng goed, tot er een samenhangend deeg ontstaat. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. De ene helft wordt de bovenkant, de andere helft wordt de onderkant.

5. Rol allebei de delen deeg uit tot de gewenste vorm; een ovaal, een cirkel of een vierkant. Zorg dat ze precies gelijk zijn, zodat ze straks precies op elkaar passen.

6. Verdeel de amandelspijs over de onderkant van het deeg, en zorg dat het overal even dik is. Ik maakte zelf kleine kruimels van de spijs en verdeelde die over de speculaasbodem.

7. Leg de bovenkant van de speculaas op de spijslaag en druk de randjes aan. Tip: als je de bovenkant op een velletje plastic folie legt kun je hem makkelijk omkeren (zonder dat het deeg breekt) en op de onderkant met spijs leggen.

8. Bestrijk de bovenkant van de speculaas met wat extra amandelmelk, zodat het extra knapperig wordt.

9. Bak 25-30 minuten in de oven, tot de speculaas goudbruin verkleurd is.

Enjoy!