Dit is de ergste dag om jarig te zijn

Lifestyle door Anniek
"Er is er één jarig, hoera, hoera!" Ben jij vandaag jarig? Gefeliciteerd en wees maar blij, want vandaag is niet de ergste dag om jarig te zijn. Bestaat er dan zoiets als een ergste dag? Jazeker! Hint: het is niet 1 januari...
 
Taart, cadeautjes, visite... Jarig zijn is toch elk jaar weer een heel gedoe. Hoewel veel mensen het hele jaar door uitkijken naar hun verjaardag, is lang niet iedereen blij met de feestelijke dag. Sommige dagen van het jaar zijn nou eenmaal niet het meest geschikt om de slingers op te hangen. Maar er bestaat dus ook zoiets als een 'slechtste' dag om jarig te zijn. Ja, echt waar.

Kerstpapier
Is het 5 december of 1 januari? Hoewel je dit misschien wel zou denken (want wie heeft er na alle oliebollen en champagne nou nog zin in een feestje?), zit je op deze dagen goed. Uit een enquête van online bloemenwinkel Interflora is gebleken dat 16 december de slechtste dag is om jarig te zijn. Gisteren dus. En we schrijven dit vandaag om iedereen te feliciteren die níet gisteren jarig was. Bedank je ouders, ze hebben het goed gedaan.
 
Waarom 16 december zo'n rotdag is om jarig te zijn? Omdat op die dag de kans het kleinst is dat mensen naar je feest komen of cadeautjes zullen geven. En de cadeaus die je krijgt zijn waarschijnlijk ingepakt in kerstpapier. Maar geen zorgen, je komt er niet als enige slecht vanaf: veel mensen die in januari jarig zijn, moeten hun verjaardagsfeest cancellen, omdat vrienden en familie te blut zijn om iets leuks te doen. Lullig hoor.

Zomermaand
Wat is dan de beste dag om jarig te zijn? Die valt in de zomermaand juli, op de 28ste. Dit komt omdat het dan vaak mooi weer is en omdat aan het einde van de maand het salaris wordt gestort. Dan heeft iedereen wel zin in een feestje. Bovendien voelen mensen zich guller, dus is de kans groter dat je meer cadeaus krijgt. Kassa! Ben je benieuwd hoe gezegend jij bent met je verjaardag? Op de site van Interflora kun je het checken!
 
Valt jouw verjaardag gunstig?