Dingen die alleen vrouwen met een buikje begrijpen

Lichaam door Sabine

Je hoeft echt niet in een maatje 32 te passen, maar een buikje dat wat minder flubbert dan dat van jou zou toch wel welkom zijn. Maar helaas kom je niet zomaar van je buikvetjes af. Alleen vrouwen met een buikje herkennen deze dingen.  

We hoeven niet allemaal een lichaam van een Victoria’s Secret-model te hebben. Natuurlijk zouden we het fijn vinden om wat strakker te zijn, maar we hebben nu eenmaal een buikje. Zo erg is het helemaal niet om wat knuffelvet te hebben. Sterker nog: vrouwen met een buikje zijn ook prachtig! Maar toch brengt het buikje soms wel wat struggles met zich mee. Alleen vrouwen met een buikje zullen herkennen dat…

high waisted jeans alleen maar je buik ‘verplaatsen’. In plaats van een buik op een normale buikhoogte, begint jouw buik daar waar je jeans eindigt. Leuk hoor, zo’n buik onder je borsten. Vooral als je gaat zitten…

… wanneer je gewone jeans draagt, je continu aan het hijsen bent. Zodra je gaat zitten, trek je meteen aan je broeklussen zodat je broek over je vetkwabjes heen valt.
  

 
… een foto maken voor veel ellende zorgt. Niet alleen focus je je op of je haar wel goed zit en of je wel leuk lacht, maar ook moet je nog eens zo natuurlijk mogelijk je buik inhouden.

… we stiekem blij zijn wanneer het weer koud wordt. Kunnen we onze buiken weer lekker verstoppen onder warme fluffy truien.  

… we de #fitgirl alleen gebruiken als we ermee willen spotten. Bijvoorbeeld wanneer we een kiekje op Insta zetten waarop te zien is dat we een McFlurry verorberen.
 
… je vriend je overal mag betasten, maar dat hij onder geen voorwaarde zijn handen op je buik mag laten rusten. Wanneer jullie lepeltje-lepeltje in bed liggen, wil je zijn hand gewoon NIET op je buik voelen. Voor je het weet lig je gespannen je buik in te houden tot hij eindelijk in slaap valt.

… je nooit naar het zwembad wilt met je vriendinnen die een stuk dunner zijn dan jij. Timon en Pumba zouden er niets bij zijn.
 
… we ons helemaal een olifant voelen wanneer dunnere vriendinnen klagen over hun ‘vet’. Welk vet?
 
… we ons soms lachend bedenken hoe knap we zouden zijn als we wat dunner waren.
 
… we één keer in de zoveel tijd doorslaan in trainen omdat wij ook gewoon een platte buik willen.  

… we tijdens het sporten onze buik soms heftiger voelen schudden dan onze borsten. Waardoor je je afvraagt of beha misschien niet zou moeten staan voor 'buikhouder'.
 
… we altijd met het licht uit willen seksen met onze vriend. Niet omdat we het erg vinden dat hij onze lady bits ziet, maar omdat we niet willen dat hij onze kwabben ziet.


 
… nieuwe broeken rondom onze benen hartstikke goed zitten, maar we de rits gewoon niet dicht krijgen omdat onze buik daar een vetje… euh, stokje voor steekt.
 
… we vlak voor bikiniseizoen nog even tekeer gaan in de sportschool, maar we twee dagen voor bikinidag toch weer naar een bak Ben & Jerry’s grijpen. Dúh, we moeten ons met deze hitte toch fatsoenlijk zien af te koelen?

… we ons soms afvragen of mensen denken dat we zwanger zijn.
 
… we ons altijd voornemen om af te vallen, maar we daar 'maandag' pas aan zullen beginnen.

… we vaak lelijke rode striemen op onze buik hebben van die ene broek die iets te strak zat. Maar een broek kopen waarbij de pijpen wijder zijn, zien we ook niet zitten.

Van welke dingen heb jij altijd last?