Rode wijn is net zo goed voor je als sporten!

Lichaam door Anniek
Schenk jij met liefde een glas wijn in na een dag werken? En verheug jij je al helemaal op die flessen rode wijn tijdens het kerstdiner? Je hoeft je niet schuldig te voelen, want het blijkt dat rode wijn net zo goed is als sporten!
 
Wait, what? Is dit waar? Kan het echt zo zijn? Ja! Rode wijn blijkt net zo goed te zijn voor je als een potje sporten in de sportschool. Als jij met Kerstmis en oud en nieuw - en alle andere dagen van het jaar - graag een glaasje rode wijn drinkt, weet je nu dat je je nooit schuldig hoeft te voelen. Want die sixpack kun je gewoon thuis, languit op de bank krijgen.

Resveratrol
Oké, misschien krijg je niet enorme spieren, maar rode wijn is wel heel goed voor je. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat rode wijn dezelfde natuurlijke samenstelling heeft als noten en druiven. En deze samenstelling, resveratrol, is heel goed voor je hart, spieren en fysieke prestatie. Volgens onderzoeker Jason Dyck helpt resveratrol mensen die niet goed in staat zijn om te sporten. "Het staat voor hen gelijk aan oefeningen doen en verbetert het effect van de bewegingen die ze wél kunnen maken", aldus Jason.
 
Dus het komt erop neer dat we onszelf nooit meer in het zweet hoeven te werken in de sportschool? Eh, helaas niet. De positieve effecten van een glas rode wijn werken namelijk alleen als je het bij één glaasje houdt. Drink je meer dan één glas, dan krijg je meer calorieën binnen dan goed voor je is - zo'n 120 calorieën per glas. 

Voordelen
Maar we weten allemaal dat we met kerst en oud en nieuw meer drinken dan goed voor ons is. Bij één glaasje blijft het vrijwel nooit, dus laten we ons maar focussen op de voordelen, dan blijven we in een goed humeur. Houd jezelf dus voor dat rode wijn het risico op type 2 diabetes en slecht cholesterol vermindert en je brein gezond houdt. Wij schenken er nog eentje in, wat jullie?
 
Drink jij graag rode wijn?