Zoveel moeten we sporten om ons eten te verbranden

Lichaam door Anniek

We eten met liefde een Big Mac, een grote friet mét frietsaus en een McFlurry toe. Over de calorieën denken we het liefst niet na, maar nu kunnen we er niet omheen: dit is hoelang we moeten sporten om ons voedsel te verbranden.
 
Met Kerst bij de McDonald's eten? Ja hoor, dat kan dus écht wel. En dan 'derde' kerstdag even lekker een halfuurtje naar de sportschool. Een halfuur? Dream on, girl! Dacht je nou echt dat je die Big Mac er in dertig minuten af kan sporten? Buddy Loans heeft berekend hoelang je moet sporten om de calorieën van je favoriete voedsel te verbranden. En we worden er niet vrolijk van.


 
Water en brood
Zo moet je na het verorberen van 'slechts' een halve pizza al 71 minuten aan de cardio gaan. En oh ja, je mag ook 95 minuten krachttraining doen. Jippie. Ga je een bezoekje brengen aan de McDonald's en kies je voor een grote friet (omnomnom), dan is een goede 48 minuten cardiotraining nodig om de calorieën te verbranden. Ook mag je als vrouwzijnde 64 minuten krachttraining doen. En voor die Big Mac moet je jezelf minstens een uur in het zweet werken.
 
Pfff, we worden al moe als we eraan denken, maar we zijn er helaas nog niet. Zo mag je na het drinken van een blikje cola al 14 minuten cardio doen en 19 minuten krachttraining en sta je om een simpel biertje te verbranden ruim een halfuur op de fitnessapparaten. Oh, en wil je een stukje chocolade als dessert? Dan moet je voor één reep 25 minuten cardio doen en 33 minuten krachttraining. Dus houden we het toch maar bij water en brood deze feestdagen?
 
Durf jij nog te eten na het lezen van dit artikel?