Helft van de mensen shopt online op het werk

Fashion door Sabine
Geld moet rollen! En geld rolt schijnbaar het best wanneer we op het werk zijn. Vooral kerstinkopen doen we graag terwijl we horen te werken. En wij zijn niet de enigen die daar zo over denken. 1 op de 2 mensen shopt namelijk op het werk!

Het is vrijdagmiddag en je hebt al je taakjes op je to do-lijstje al voltooid. Je hebt nog minstens twee uur te vullen voordat je je snor kunt drukken en kunt genieten van het weekend. Voordat je het weet zit je virtuele winkelmandje tjokvol. Online shoppen op het werk is iets wat je dondersgoed kunt. Maar jij bent niet de enige. 50% van de mensen maakt zich hier ook schuldig aan.


Shop ‘till you drop
Uit onderzoek van CareerBuilder is gebleken dat de helft van de mensen zich schuldig maakt aan de shopzonde. Schaamteloos wordt het internet afgespeurd naar de beste koopjes. Zeker tijdens de decembermaand kunnen we er wat van. 42% van de stiekemerds gaf zelfs toe dat ze meer dan een uur(!) spenderen aan het online shoppen van kerstcadeautjes onder werktijd.

Het aantal sneaky shoppers neemt toe. Uit het onderzoek onder 3321 ‘hardwerkende’ arbeiders bleek dat we nu al vaker het lef hebben om het web af te speuren naar koopjes dan vorig jaar. In 2014 lag het percentage stiekeme online shoppers op 47% en dit jaar was dat dus gestegen.
 

Boze bazen
Wie denkt dat zijn shopgedrag onopgemerkt blijft bij de big boss heeft het flink mis. Een ander onderzoek van Findlaw wees zelfs uit dat 12% van de managers weleens iemand heeft ontslagen terwijl hij of zij losging in de online stores en 28% zei bereid te zijn dit te doen. Ai. Toch maar snel je browser afsluiten!
 
Maar er zijn ook nog bazen die het gewoon oké vinden. 13% gaf aan het acceptabel te vinden wanneer de werknemer op schema ligt met zijn of haar werk. Wedden dat die bazen zelf ook as we speak snel aan het kerstshoppen zijn?  

Shop jij weleens online tijdens je werk?