Beauty / Haar
Haar

De hel waar mensen met lastig haar ?s ochtends doorheen gaan


Het enige dat de buitenwereld ziet is jouw mooie bos haar, maar wat jij ziet zijn duizenden haren die een complot tegen je vormen. Jouw práchtige lokken krijg je namelijk niet voor niets. En zeker ’s ochtends vraagt het veel van je.

Iedere ochtend weer hebben we het er moeilijk mee wanneer de wekker veel te vroeg afgaat. Maar zeker dames met lastig haar hebben het er zwaar mee, want er gaat nogal een ritueel aan vooraf om je haar een beetje te fatsoeneren. Tegen de tijd dat alles een soort van in model zit, ben je toch echt al een uur verder. Door deze hel gaan mensen met lastig haar ‘s ochtends:
 
Een uur eerder opstaan

We zeiden het net al: voor niemand is het een pretje om eerder op te staan. Het liefst stel je opstaan zo lang mogelijk uit, maar wanneer je onhandelbaar haar hebt, zul je toch echt je donsbed eerder moeten verlaten om je lokken te temmen. En het eerder opstaan is nog maar het begin. 

 
Borstelen
Nadat je je warme bedje goodbye hebt gekust, bewapen je jezelf met een borstel. Je durft het eigenlijk niet, want je weet gewoon dat het pijn gaat doen, maar toch zet je dapper de borstel in je haren. Zoals je moeder je altijd op het hart drukte, begin je onderaan, maar zelfs in het onderste puntje zitten knopen. Daar gaan veel kostbare ‘ik had nu kunnen slapen’-minuutjes overheen.

Wassen
En dan is het tijd om die wilde bos van je een wasbeurt te geven. Erg vet is het niet bepaald, maar je kunt je haar anders écht never nooit niet in model krijgen. We beginnen met shampoo. Speciale shampoo welteverstaan. Die moet even intrekken. Hetzelfde geldt voor de conditioner die je daarna in je lokken smeert, ook die moet intrekken. Nou ja, op zich is dat intrekken nog niet zo erg. De warme douchestraal is ook wel lekker.  

Weer borstelen
Wanneer je al je shampootjes en andere troep uit je haren hebt gespoeld, is het tijd om je haar weer te borstelen. Hoewel je voor het douchen je haar al hebt geborsteld en niet eens zo heel wild met je lokken tekeer ging tijdens het wassen, zitten er al heel veel klitten in je haar. Dat je je haar eigenlijk niet moet borsten wanneer het nat is, zal je aan je kont roesten. Je gaat je haar écht niet borstelen wanneer het droog is. Dan loop je de hele dag met een coupe de pluizenbol rond.


Föhnen
Je leest in alle magazines dat het beter voor je haar is om het niet te föhnen, maar natuurlijk te drogen. Maar ook dat is geen optie voor die ontembare haren van je. Je zult ze toch echt moeten föhnen. En je moet het nog in model föhnen ook. Je kunt niet met je nog steeds slaapdronken kop een beetje met de föhn in je haar blazen. Oh, en je moet ook weer oppassen dat-ie niet op een al te hete stand staat. Anders pluist je haar ook weer in no time.
 
Duizend spulletjes
En na het föhnen ben je er ook nog steeds niet. Je haar moet hierna verder in model worden gebracht. En dat kun je niet doen door even nonchalant met je handen in je haar te kneden. Nee duizend haarverzorgingsproducten die beloven je haar te laten shinen worden uit de badkamerkastjes getoverd. En wanneer je alle spulletjes in je haar hebt gedaan, ben je eindelijk klaar.
 
En een uur later zit het natuurlijk weer gewoon zoals het zat toen je opstond… Fijn.

Wat vind jij het meest vervelende aan je haar?