We houden dit type vrouw onbewust uit de buurt van onze vriend

Relaties door Sabine

Wij vrouwen zijn best wel gezelschapsdieren en vinden het heerlijk om onze vriendinnen om ons heen te hebben. Behalve als het om onze mannen gaat, dan willen we onze vruchtbare soortgenoten ver bij hen uit de buurt houden.

 
Je weet best wel dat je vriend voor jou heeft gekozen en als het goed is, is hij niet van plan om je in te ruilen. Toch maak je je soms wel een beetje zorgen wanneer je vriend net een seconde te lang naar die schone deerne op straat kijkt. En hoewel we niet willen optreden als een jaloerse psycho, is er toch een type vrouw die we onbewust uit de buurt houden van onze vriend.


 
Femme fatale
Het zijn niet eens alleen de femme fatales die we uit de buurt houden van vriendlief. Volgens wetenschappers houden we onbewust ál onze vruchtbare soortgenoten uit de buurt van onze vent. Waarom? Omdat we op deze manier de toekomst van onze relatie willen verzekeren. Oké, het is niet zo extreem als het nu klinkt. We houden vrouwen alleen maar uit de buurt van onze partner wanneer vrouwen ovuleren.
 
Psychologen aan de universiteit van Arizona deden vier onderzoeken waaraan in totaal 478 heteroseksuele vrouwen met een relatie deelnamen. Bij een van de onderzoeken kregen de dames een aantal foto’s onder de neus geschoven waarop een vrouw stond afgebeeld. Ze moesten vervolgens aangeven of ze deze dame als vriendin wilden hebben. Gek genoeg bleek hieruit dat de ladies liever niet bevriend wilden zijn met de dames die waren gefotografeerd op het moment dat ze het meest vruchtbaar waren. Dat terwijl de vrouwen uiteraard niet wisten wie ovuleerde en wie niet.


 
Sexy times

De onderzoekers kwamen er ook achter dat vrouwen bepaalde dingen doen om ervoor te zorgen dat hun partner bij hen blijft. Zo zouden vrouwen vaker in de kroonluchters willen hangen hun vriend nadat hij in het gezelschap was geweest met een aantrekkelijke vruchtbare vrouw. Wij vragen ons af of mannen andersom ook onze kleren van het lijf willen rukken wanneer we met een lekkere vent praten, maar daar gaat het onderzoek helaas niet verder op in.

Word jij jaloers wanneer je vriend met een andere (aantrekkelijke) dame praat?