Is dit de nieuwste haartrend?

Haar door Mariëlle
Is het een ufo? Is het een uitgezakte donut? Is het Prinses Leia uit Star Wars? Neen dames en... dames, maak kennis met de nieuwste haartrend vers uit Parijs: een wurm van haar onderaan je hoofd. Wat vind je daar nou van?

Met trots presenteerde Chanel afgelopen dinsdag hun nieuwste Haute Couture in Parijs. Had Karl Lagerfeld had zich overduidelijk laten inspireren door Star Wars? De kapsels van de dames op de catwalk deden ons nogal denken aan Prinses Leia uit Star Wars. HLN dacht juist dat de grijze paardenstaart zich had laten inspireren door één van Frankrijks pronkstukken: de Franse croissant.


Wat had Karl Lagerfeld nou gedaan (lees: laten doen)? Het haar van de modellen was opgerold en als een soort omgekeerde tiara aan hun poppenhoofdjes bevestigd. De rol van haar hing onderaan de hoofden van bekende modellen als Kendall Jenner en Gigi Hadid.


Door de bijzondere, opvallende kapsels zou je bijna de rest van de Chanel-show vergeten. Eén ding is zeker: het is Karl Lagerfeld weer geluk om op te vallen en eruit te springen tijdens één van zijn grootste momenten in het jaar. Sja, zo'n croissant-kapsel is weer eens wat anders dan een Chanel-supermarkt als catwalk.
Sam McKnight, de haarstylist van de show liet aan de Britse Vogue weten dat hij meer dan drie dagen heeft gewerkt aan de haarsculpturen, zoals hij de kapsels zelf noemt. Wat je volgens hem nodig hebt voor zo'n haarwerkje? Drie dagen de tijd dus, massa's ijzerdraad, meters extentions, en bizar veel bussen haarlak. Oh, en je moet het ook wel een beetje in de vingers hebben trouwens.


En? Zul jij het doen of zul je het laten?