Beauty / Lichaam
Lichaam

Ooglidcorrectie: go or no go? Laat het ons weten!


Ooglidcorrecties zijn inmiddels een stuk beter geaccepteerd in de maatschappij. De taboe is er eindelijk vanaf gegleden. En je hoeft je er niet voor te schamen. Of denk jij daar anders over? We zijn benieuwd naar jouw mening.

Het lijkt misschien nog een ver-van-je-bedshow. We zijn nu immers nog gezegend met een stralende, open blik in onze ogen. Maar heel voorzichtig komen de rimpeltjes al een beetje om de hoek kijken en worden je ogen 's avonds al wat zwaarder. Soms betrap je jezelf erop dat je je wenkbrauw handmatig omhoog trekt, omdat je het gevoel hebt dat hij steun zoekt bij je ooglid. Zou je er iets aan laten doen? Kies je voor de makkelijkste weg en laat je het cosmetisch corrigeren of probeer je eerst met een stapel bevroren theelepeltjes de eerste tekenen weg te drukken?
 

Denk er eens over na
"Hé, ben je moe? Niet? Je ziet er zo moe uit." Grrr. Het is vast aardig bedoeld hoor, maar na gevalletje 380 word je er inderdaad wel een beetje moe van ja. Wat kun je eraan doen? Je hebt jezelf ook niet gemaakt. Je slaapt je een ongeluk. Je zou een ooglidcorrectie kunnen overwegen als je het niet prettig vindt om er moe uit te zien. Eén op de zeven Nederlanders (30.000 per jaar) ging je voor. Dus het is inmiddels best normaal eigenlijk.

Het ziet er mooier uit
Helaas hebben hangende oogleden veel invloed op je uitstraling. Niet voor niks vinden mensen vaak dat je er vermoeid uitziet als je oogleden last krijgen van de zwaartekracht. En dat terwijl juist uitstraling zo'n belangrijke rol speelt als we het hebben over schoonheid. En als je nou echt wilt weten van welk soort ogen mannen smullen: iets diepliggende, zwoelkijkende amandelvormige ogen. Aldus internationaal onderzoek.

Nadelen van hangende oogleden
Het is niet alleen het beeld dat je tegenover je hebt als je in de spiegel kijkt. Je ogen kunnen echt moe aanvoelen als je ogen gaan hangen. Je ogen moeten continu het gewicht van je ooglid omhoog houden. Je moet steeds moeite doen om je ogen open te houden. Op den duur zie je er niet alleen moe uit en voelen je ogen moe aan, maar je kunt meer klachten krijgen: hoofdpijn, tranende ogen en een belemmerd zicht. En je ziet er ook nog eens jaren jonger uit.
 

Simpele oplossing
De oplossing is eigenlijk heel simpel. Dat wat je eigenlijk het liefste wilt wanneer je last hebt van hangende oogleden, dat extra afdakje boven je ogen weghalen, kan zo gedaan worden. Bij een ooglidcorrectie wordt dit stukje overtollige huid verwijderd. En dat is veel minder eng dan het klinkt.

Hoe gaat dat dan?
VandenBroecke Kliniek is gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Hier werken alle plastische chirurgen nauw samen, zodat ze alle ervaringen kunnen delen, waardoor ze samen enorme kennis hebben binnen hun vakgebied.
Eerst wordt er in een intakegesprek bekeken of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. De overtollige huid die in de weg zit wordt nauwkeurig verwijderd en bij het verwijderen letten de plastische chirurgen van VandenBroecke Kliniek er goed op dat het kleine wondje precies in de oogplooi valt, zodat je het later niet meer kunt zien. Omdat hun kennis op het gebied van ooglidcorrectie enorm is, hebben ze veel verschillende technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te maken. Kijk op de website van VandenBroecke Kliniek voor de verschillende mogelijkheden. Dan zie je ook meteen dat er verschillende soorten ooglidcorrecties zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je ook je onderooglid kunt laten corrigeren?

Voor andere behandelingen zoals Botox, fillers en huidverjonging kun je ook terecht bij Kliniek Vrijdag (ook op alle andere doordeweekse dagen).

Enquête
Maar eerst zouden we graag willen weten hoe je tegenover ooglidcorrecties staat en zouden het heel fijn vinden als je deze enquête wilt invullen.

Alvast bedankt!