Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

9 redenen waarom vrouwen altijd samen naar de wc gaan

Een avondje stappen met je beste vriendinnetje om haar vervolgens de wc in te trekken voor een kletspraat over je crush. Welke vrouw doet dit niet? Maar waarom moeten vrouwen altijd samen naar de wc? Wij hebben negen redenen gevonden!

1. Gossip time!
Even keihard lachen om een bepaald persoon die op de dansvloer rondloopt of je verhaal kwijt moeten over die eeuwige crush die je de drie meest awkward zoenen ooit hebt gegeven. Op zo’n avond zijn er genoeg dingen te bespreken die we gewoon prima voort kunnen zetten op de wc’s. Daarnaast hebben vrouwen nou eenmaal gewoon ten alle tijden iemand nodig om tegenaan te praten. Dat is toch niets nieuws?
 
 
2. Nowhere else
Het is onder ons, als vrouw zijnde, algemeen bekend dat bepaalde gesprekken alleen op de wc gevoerd kunnen worden. Maar dan ook echt nergens anders dan op de wc. Lang verhaal kort, een van de redenen waarom wc’s gemaakt zijn, is voor goede gesprekken. Einde discussie, mannen!

3. Defect slot
Of het slot is kapot, of het slot hangt eruit, of het slot past niet óf er is überhaupt geen sprake van een slot. In alle gevallen moet er toch echt even iemand op de wacht staan om zo ongemakkelijke momenten te voorkomen. 
 
4. Kleding doorpas
Op zo’n beruchte avond wil een kledingstuk nog wel eens op een andere plek zitten dan in eerste instantie de bedoeling was. Daarom doen wij besties samen altijd even een dubbele check in de spiegels van de wc om er zo weer net zo uit te zien als aan het begin van de avond. Voor zover dat streven nog haalbaar is…
 

5. Kuddedieren
Maar plassen doe je toch alleen? Nee, mannen, nee! Plassen is veel gezelliger samen. Genoeg te bespreken in dat kleine hokje. Daarnaast zijn wij nou eenmaal kuddedieren en moeten wij vrouwen óveral samen naartoe. Ook naar de wc dus.
 
6. Selfie time!
Zo’n legendarische avond moet uiteraard wel vastgelegd worden met een selfie. Filtertje er overheen en op social media gooien zodat iedereen mee kan genieten van deze memorabele avond.
 
7. Oh boy
Een paar leuke mannen zijn al gespot, maar wie gaat voor wie? Dat moet uiteraard wel even besproken worden, om misverstanden te voorkomen…
 
8. Multitaskers
Algemeen bekend is dat vrouwen multitaskers zijn. Naar de wc gaan en ondertussen lekker doorkletsen is voor ons dus een koud kunstje!
 
9. Vlucht!
Deze reden, om samen naar de wc te gaan, mag ook absoluut niet vergeten worden. Soms komt het wel eens voor dat je moet rennen alsof je leven er vanaf hangt. Bijvoorbeeld als je een mega ongemakkelijke situatie voor jezelf hebt gecreëerd of wanneer je iemand ongegeneerd en veel te hard en publique hebt staan uitlachen. Op zulke momenten heb je iemand nodig die je wegtrekt om vervolgens samen te vluchten en de wc in te duiken totdat je jezelf kunt tonen.
 
Ga jij ook altijd samen naar de wc?