Te vaak klaarkomen is slecht voor je relatie

Intiem door Elsemieke
Als het op orgasmes aankomt is ons motto: hoe meer, hoe beter! Kom maar op met die trillende lichaamsdelen. Maar… klaarkomen tijdens elke vrijpartij met je boyfriend blijkt helemaal niet goed te zijn voor je relatie. Wat?!
 
Yep, wij waren ook geschokt toen we dit nieuws hoorden. Volgens een nieuw onderzoek is het niet goed wanneer jij en je vriend elke vrijpartij tot een waanzinnig hoogtepunt komen. Jullie relatie en seksleven worden er namelijk niet beter op wanneer dat orgasme een keertje op zich laat wachten.


Anticlimax
Als je bij elke stomende sekspartij een heerlijk orgasme beleeft, wekt dat een bepaald verwachtingspatroon op. Wanneer jij en je vriend een keertje een bad day hebben en niet zo goed presteren onder die lakens dan is dat letterlijk en figuurlijk een anticlimax. De focus ligt volgens de onderzoekers te veel op dat orgasme en niet op het genieten van elkaar. 


Zelfvertrouwen
Eindigt de liefdesdaad bij jullie dus standaard in een intens hoogtepunt, om elkaar daarna tevreden in de armen te vallen? Good for you! Volgens de onderzoekers kan je hierdoor al snel te hard van stapel lopen. Lukt het jou of je lover een keer niet die climax te bereiken, dan kan je gevoel van eigenwaarde een flinke deuk oplopen.

 
  
Hoogtepunt 
Al die druk om goed te presteren kan dus invloed hebben op je relatie. Je hoofd is te veel bezig met dat heftige uiteinde. Door al die verwachtingen zou je haast vergeten te genieten. En als seks ergens voor bedoeld is… Oftewel: keep up the good work, maar geniet vooral van elkaar. Enjoy!

VInd jij seks zonder orgasme de moeite waard?