De taart der taarten: Citroen-meringue taart

Eten door Kim
Citroentaart is heerlijk, meringue is heerlijk. Moet je nagaan wat voor een bom van zaligheid er in je mond ontploft wanneer je deze twee combineert. Wij hebben het recept van deze citroen-meringue taart voor je klaarstaan!

Taart is een van de beste foodporn die er is. Gelukkig weet Comfort Snacks dat ook en steekt die haar liefde niet onder stoelen of banken. Dus speciaal voor jullie het recept om die heerlijke citroen-meringue taart te maken!


Wat heb je nodig?
 
Voor de cake:
- 150 gram bloem
- 150 ml karnemelk
- 150 gram suiker
- 2 eiwitten
- 60 gram boter
- Snufje baking soda
- Snufje zout
- Sap en rasp van 1 citroen
- Scheutje Vanille extract
- 300 gram lemon curd
 
Voor de Meringue:
- 3 eiwitten
- 150 gram suiker
 
Wat moet je doen?
 
1. Meng de boter en de suiker en roer tot het goed gemengd is.
2. Voeg de eiwitten toe en klop dit zorgvuldig door het beslag.
3. Voeg de karnemelk toe en klop dit goed door het mengsel heen.
4. Vervolgens kun je de bloem aan het mengsel toevoegen. Doe dit beetje bij beetje en blijf ondertussen goed kloppen met een garde zodat er geen klonten ontstaan.
5. Nu kan de baking soda, het zout, het vanille extract en de citroen toevoegen. De citroentaart is niet heel zuur. Wil je dit wel? Gebruik dan de sap en rasp van twee citroenen voor je cake.
6. Nu kun je het beslag in een kleine taartvorm schenken en bak de cake in een voorverwarmde oven (180 graden) voor 25 tot 30 minuten.
7. Terwijl de cake in de oven staat kun je zelf lemon curd maken. Het recept voor lemon curd vind je hier. Heb je geen zin om zelf lemon curd te maken? Dan kun je kant en klare uit de supermarkt halen.
8. Zodra de cake klaar is laat je hem afkoelen. Wanneer de cake is afgekoeld kun je beginnen met het kloppen van de meringue. Doe 3 eiwitten in een superschone beslagkom en klop dit tot er pieken ontstaan. Wanneer je pieken hebt kun je langzaam de suiker toevoegen en dit verder kloppen tot je de beslagkom op de kop kunt houden, zonder dat de meringue eruit druipt.
9. Nu kun je de cake royaal besmeren met lemon curd. Zodra je genoeg lemon curd op de cake hebt, is het tijd om de meringue over de taart te verdelen. Je kunt de meringue in een spuitzak doen om leuke figuren te maken, maar je kunt het ook gewoon gelijk over de taart verdelen.
10. Vervolgens moet de taart nog 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) en je citroen-meringue is klaar.
 
Eet smakelijk!