Herkenbare momenten als je enig kind bent

Lifestyle door Elsemieke
Een verwend nest, egoïstisch kreng en eigenlijk hartstikke zielig? Alleen opgroeien was niet altijd even leuk, maar toch heeft het je ook veel bijzondere momenten gebracht. Dit zijn 12 herkenbare momenten als je enig kind bent. 
 
Je bent stapelgek op je ouders, maar toch bezorgen ze je af en toe kopzorgen. Zeker als je enig kind bent. Al was het alleen maar om de vooroordelen die andere mensen altijd over je hebben. Deze dingen herken je als je alleen bent opgegroeid. 

1. Overbezorgde ouders
Als enig kind ben je harstikke beschermd opgevoed. Zacht gezegd waren jouw ouders overbezorgd. Als je een dagje weg ging met vriendinnen kreeg je een overlevingspakket aan eten en drinken mee. “Wel even bellen als je veilig aangekomen bent, he!”
 
2. Vrienden maken
Op de basisschool had je moeite met vrienden maken. Thuis had je immers geen broertjes of zusjes om je al bekvechtend mee te vermaken. Om dan ineens elke dag omringd te worden door leeftijdsgenootjes was best een ding voor je. 

3. Hoge verwachtingen
De verwachtingen van je ouders liggen superhoog. Ze hopen simpelweg dat je echt wat van het leven maakt en hebben al hun aandacht op jou gericht. 
 

 
4. Sterke band
De band met je moeder is heel sterk. Je bent immers al sinds je geboorte de belangrijkste persoon in haar leven. Lucky you als je ook met je vader een onbreekbare band hebt. Jullie kunnen elkaar maar moeilijk loslaten. 

5. Cadeautjes
Als enig kind had je het voordeel dat je ouders hun geld niet tussen jou en broers en zussen hoefden te verdelen. Het stigma verwend dat aan een enig kind plakt, is dus toch een klein beetje waar. Vaak kreeg je meer cadeautjes dan je leeftijdsgenootjes en dat is eigenlijk nog steeds zo. Vervelend hoor!
 
6. Nieuw avontuur
Het moment dat je uit huis ging, was voor je ouders huilen en brullen geblazen. Hun kleine meisje trekt de wijde wereld in en dat vinden ze moeilijk. 

7. Mijn!
Delen, wat is dat? Je vrienden raken nog steeds gefrustreerd wanneer jij bij een etentje weigert je gerechtjes te delen. Ja hallo, dat is toch ook zeker míjn stukje taart?!
 
 
8. Say cheese
Kinderen met broertjes en zusjes hebben er al last van, maar die van jou klikken non stop. Wanneer je ook maar de kleinste scheet laat, wordt de camera getrokken. Zucht. *Trek plichtmatige grijns*

9. Geld
Groot voordeel als enige telg van het gezin: wanneer je geldproblemen hebt zijn je parents er altijd voor je. Het zal hun toch zeker niet gebeuren dat jij aan het einde van de maand de restjes uit je koelkast moet schrapen? En zei je nou dat je ook geld nodig had voor een nieuwe sweater?
 
10. Loner
Alleen zijn vind je heerlijk. Niets is lekkerder dan alleen op de bank ploffen na een lange dag werken. Drankjes doen of shoppen met vrienden is ook heerlijk, maar het ultieme relaxmomentje beleef jij toch echt in je eentje. 
 
 
11. Volwassen
Je bent sneller volwassen geworden dan je vriendinnen. Als klein kind was je namelijk altijd omgeven met volwassenen. Het is ook niet meer dan logisch dat je hun gewoontes en denkwijze hebt overgenomen. 

12. Voortplanting
Je voelt de druk om kinderen te krijgen. Jij bent immers de enige die de genen van je ouders nog kan doorgeven en ze kleinkinderen kan schenken. Je moeder kan niet wachten!

In welke punten herken jij jouw ouders?