De struggles van een lenzendrager

Gezicht door Elsemieke
Contactlenzen: wat een fantastische maar tegelijkertijd ook bloedirritante uitvinding. Droge ogen, verminderd zicht, of wat dacht je van die irritante haartjes in je ogen? Dit zijn de struggles die iedere lenzendrager herkent!

Van lenzen indoen, overdag dragen en 's avonds ook weer uit doen verschijnen spontaan de eerste grijze haren op ons hoofd. Eens in de zoveel tijd zijn we die nerdie brillenlook weer zat en toveren we onze doorzichtige vriendjes tevoorschijn. Dit zijn de struggles die elke lenzendrager herkent.


1. Knipper de knipper
Lenzen maken je ogen droog, echt górtdroog. Aan het einde van de dag kan je bijna niets meer zien doordat je kijkers op standje Sahara staan.  

2. Beeldscherm
Contactlenzen zijn echt niet gemaakt voor een 8-urige kantoordag. En wat dacht je van die ellendige airco?! Je kunt je oogleden aan het einde van de dag haast niet meer van elkaar krijgen. 
 
3. Een heerlijk, zacht warm bed
Shit, weer vergeten mijn lenzen uit te doen. *Begraaft gefrustreerd hoofd onder kussen*
 
4. Spontane sleepovers
Nee, random logeerpartijtjes gaan gewoon echt niet. Tenzij je zo’n slimmerd bent die altijd een flesje vloeistof in haar tas heeft natuurlijk. Good for you!

5. Op handen en knieën over de badkamervloer
Krijg je die krengen eindelijk uit, glipt zo'n klein, doorzichtige rotding van je vinger. Nee, we hebben géén zin om eerst onze bril te zoeken. 


 
6. Make-up
Net wanneer je make-up absolutely flawless zit kom je erachter dat je je lenzen nog niet in hebt… Grrrmbl. Daar gáát je mooie wing
 
7. Geen vuiltje aan de lucht 
Mensen vragen of het wel goed met je gaat, omdat de tranen over je wangen lopen. En dat terwijl er alleen maar iets in je oog zit. Akward.
 
8. Wrijven
Wil je net eens even lekker in je ogen wrijven, ben je vergeten dat er nog een paar lenzen in zit. Shit! 
 
9. Zzzzzz…
Jahoor, je bent gezwicht en weigert stug je warme nest te verlaten om die krengen uit te doen. Zie ze er de volgende ochtend dan nog maar eens uit te krijgen. De horror…
 
10. Nieuwe look?
Het valt je omgeving meestal wel op als je een keer je bril hebt verruild voor contactlenzen. “Er is iets anders aan je, maar wat? Heb je je haar soms geknipt?” Zucht. 
 

11. Scherpe nagels
Do we need to say more? Au, au, au!
 
12. Links en rechts
Wat was nou welke?! Je komt erachter dat je ze allebei in één bakje hebt gedaan. Dat wordt de volgende ochtend scheel zien…
 
13. Wáár is mijn lenzenbakje? 
Waar is dat kleine kreng als je hem nodig hebt?!
 
14. Weggooien
Wanneer kan je ze eigenlijk weggooien en een nieuw pakje opentrekken? Wat er op de verpakking staat klopt werkelijk waar nóóit. Als een lens spontaan begint te scheuren weet je pas hoe laat het is.  

Draag jij contactlenzen of hou je het toch liever bij een bril?