Beauty / Lichaam
Lichaam

Dit gaat er door je hoofd wanneer je laat ongesteld wordt


Je hebt het altijd subtiel in je agenda staan, dus het komt voor jou gelukkig nooit onverwacht. Tampons en maandverband heb je al weer gereed, klaar voor de rode vlag. Maar wat nu wanneer bloody mary niets van zich laat weten? 

Vrouwen staan erom bekend dat ze goed zijn in overreageren. Wanneer we over onze eigen benen struikelen op de werkvloer, willen we uit schaamte al meteen emigreren naar een warm onbewoond eiland. Wanneer we niet overreageren? Wanneer de rode zee uit blijft. Wanneer het nog steeds eb is toch echt vloed hoort te zijn. Wanneer moeder natuur niet aanklopt. Deze dingen denk je dan:

Kan het zijn dat de pil het niet deed? Kan dat, dat er gewoon een neppe pil tussen zat? Net op de dag dat jij lekker van bil bent gegaan, had je een defect voorbehoedsmiddel. Dat overkomt jou weer.

 
 
Hoe vertel je dat je zwanger bent aan je vriend? Jullie zijn nog niet zo lang samen en zeker nog niet klaar voor deze mijlpaal.

Jullie hadden het gewoon Double Dutch moeten doen. Condoom en pil. Niet alleen maar een condoom. Ja, jullie zijn twee jaar samen en hebben beide geen gekke ziektes. Maar een baby hoef je nu nog niet. 
 
Oké, het is nog niet te laat. Misschien ben je wel gewoon een beetje laat deze keer, dat kan gebeuren toch? Het is je nog nooit eerder overkomen, maar voor alles is er een eerste keer.

Je bent nog nooit te laat geweest, wie hou je voor de gek? Je bent zwanger, het kan niet anders. 

Wat doen ze in films ook al weer? Drie keer een sprong naar achteren? Bijgeloof natuurlijk... Hoewel, het kan natuurlijk geen kwaad. 

Nu moet je een zwangerschapstest halen in de drogisterij. Wat zal die vrouw achter de kassa wel niet denken? Misschien feliciteert ze me wel? Het is natuurlijk niet zo dat ik een tienermeisje ben. Je bent nog veel te jong om zwanger te worden, je studeert nog! Je hebt geen geld om een kind te ondersteunen.
 
Misschien moet je Teen Mom gaan kijken, kun je alvast wat informatie verzamelen.

Wat moeten je ouders wel niet van je denken? 

Mijn vriend blijft toch wel bij me? 

Zou hij het willen houden? Jawel. Een liefdesbaby. Niet gepland, wel welkom. 

Oké, voordat je naar de drogisterij gaat voor de allesbeslissende test nog even een toiletbezoekje en je raad het al. Paniekaanvallen om niets. Hallo ongesteldheid en vaarwel zwangerschap.

Ben jij soms laat ongesteld?