Waar wij vrouwen per direct mee moeten stoppen

Psyche & spiritualiteit door Elsemieke

Wanneer het op onszelf aankomt zijn we vaak hartstikke veeleisend. We moeten alles uit het leven halen wat erin zit en ons zelf tot het uiterste pushen. Een ander mag best fouten maken, maar jij natuurlijk niet. Pfoe, vermoeiend…
 
Dat ene taartje op die verjaardag kan écht niet, zo’n domme fout als laatst maak je nóóit meer en je collega’s droppen al hun extra werk bij jou: herkenbaar? Misschien neem je dan een beetje te veel hooi op je vork… Dit zijn de dingen waar wij vrouwen nu echt mee moeten stoppen.


Altijd op dieet zijn
“Nee dankje, ik heb al genoeg vetrolletjes op mijn heupen!” Ladies, echt?! Er is echt niets mis mee als je let op de hoeveelheid die je elke dag in je mond stopt, maar je kan ook overdrijven. Als eten je grootste vijand wordt dan heb je wel een probleem. Het is écht oké om je af en toe eens lekker te laten gaan bij een avondje me-time. Laat dat schuldgevoel gaan en live a little!

Vergelijken met anderen
Zeg eens eerlijk: waarom zou je dat doen? Je kent de situatie van die ander niet en je zou je sowieso niet moeten optrekken aan een ander. Wees trots op wat je zelf hebt bereikt en laat een ander lekker zijn eigen doelen behalen.
 


 
Sorry zeggen
“Wat vervelend dat je niet lust wat ik voor je gekookt heb, sorry!” of “Sorry dat ik je even bel, maar ik wilde je heel graag spreken.” Dames, hou hier mee op! Het is hartstikke oké om sorry te zeggen als je een foutje hebt gemaakt, maar let erop dat je het niet te vaak zegt. Dan verliest het woordje namelijk zijn waarde. 

Blijven hangen in je fouten
Natuurlijk is het belangrijk dat je van je fouten leert, maar dat betekent niet dat je er te lang in moet blijven hangen. Trek een les die je uit de fout hebt gemaakt en move on! Laat het verleden gaan, dat is allang geweest. 


 
Overal ja op zeggen
Gewoon niet doen. Je bent helaas geen superwoman die 48 uur in een dag heeft, hoe graag je dat ook zou willen. Stel prioriteiten en ga niet op elk aanbod in van mensen die wat van je willen. Nee, dat betekent niet dat je ‘ja’ moet zeggen tegen dat poeslieve aanbod van je collega om nog even 1001 extra taken op je te nemen…

In welke punten herken jij jezelf?