Helemaal zen met Conimex

Eten door Vera
Als je aan Conimex denkt, waar denk je dan aan? Juistem! Aan lekker eten. Conimex nodigde hoofdredactriZe Vera uit voor een pittige - maar o zo fijne - yogasessie om daarna de nieuwe Oosterse soepen en curries te mogen proberen. Lees je mee? 
 
Bij Conimex denk je waarschijnlijk gelijk aan ketjap, Sambal Oelek en de verschillende boemboes, allemaal in de opvallende okergele verpakking. Maar er is meer. Conimex komt nu met drie varianten Oosterse soepen en vijf varianten curries. Loopt het water al in je mond? I feel you… Dat had ik ook, maar ik moest eerst nog even aan de bak voordat ik alles mocht proeven! 
 

 
Yoga workshop
?Samen met nog 25 andere bloggers/vloggers werd ik door Conimex uitgenodigd in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam om deel te nemen aan een yoga workshop. Je zal wel denken: wat heeft Conimex nou met yoga te maken? Maar eigenlijk is het heel logisch. Conimex is natuurlijk op Oosters eten gericht en waar ligt de oorsprong van Yoga? Yes, in Azië! We kregen de workshop van niemand minder dan 'yogagoeroe' Johan Noorloos himself. Hij legde uit dat je na een stevige yogasessie nog meer de focus hebt op je reukorgaan en smaakpapillen, dus we gingen snel aan de slag. Na een uur mijzelf in verschillende poses gewrongen te hebben - als je mij bezig had gezien was je waarschijnlijk in lachen uitgebarsten - was ik helemaal zen. Kan ik niet elke week zo'n fijne yogales krijgen? Na de yogales kregen we uitleg over de producten van Conimex en kregen we te horen wat we allemaal mochten proeven. En toen was het tijd voor het belangrijkste. De tasting!
 
Oorsprong Conimex?
Conimex is in 1932 begonnen en heeft vanaf toen Nederland kennis laten maken met de Aziatische keuken. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er veel Nederlanders uit Nederlands-Indië terug en zij aten daar natuurlijk dagelijks dit soort producten. Hierdoor steeg de vraag naar Conimex-producten enorm en werd het steeds meer bekend. Het eerste product was Sambal Oelek. Inmiddels heeft het merk meer dan 100 producten, allemaal in de herkenbare okergele verpakking. 
 

Soepen?
Conimex introduceert nu iets nieuws in het soepenschap: drie varianten Oosterse soepen, van de klassiekeTom Kha Kai tot romige Pindasoep. Van alle drie de soepen is de basis gelegd in de kleine, typische Aziatische keukentjes. Oh, en voordat ik uitleg ga geven over de smaken. Alle drie de soepen zijn zonder toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen én conserveermiddelen. Hoe fijn is dat?
 
Tom Kha Kai - licht pittige Thaise kippensoep
?Deze soep is DE klassieker uit Thailand. Deze soep is o.a. bereid met kokosmelk, rode paprika, lente-ui, gember en limoenblad. Naast deze ingrediënten zitten er ook malse stukjes kip, knapperige waterkastanje en lente-ui in. Deze soep is stiekem mijn favoriet soep!  
 
Rode Currysoep - licht pittige Maleisische Laksasoep?
Laksa is een rode currysoep uit de Maleisische keuken. Deze romige soep valt denk ik wel bij iedereen wel in de smaak. Deze soep is bereid met kokosmelk en malse stukjes kip. Daarnaast zit er nog koriander en limoenblad in, dit zorgt voor een lekker kruidig soepje. Loopt het water al in je mond?
 
Pindasoep - romige Indonesische Katjangsoep?
Pinda's... Wij Nederlanders houden ervan! We gooien natuurlijk al op zowat alles pindasaus, dus waarom geen pindasoep? Dit is een vegetarische soep bereid met pinda’s en ketjap manis. Van deze ketjap manis wordt de soep lekker zoet. De toevoeging van waterkastanje, taugé en sjalotjes zorgen voor een knapperige bite en de gember, citroenspa en koriander geven de pindasoep een frisse, kruidige twist. Een heerlijke soep voor de echte pindaliefhebber! 
 

Bron
 
Maar dat is niet alles…
?Naast de drie fijne soepjes komt Conimex met nog meer. Er komen binnenkort vijf verschillende curry pastes, geïnspireerd op Indonesië, Thailand en Singapore. Ook deze curries heb ik al mogen proeven en ik kan je vertellen dat dit écht het proberen waard is! 

Thaise Groene Curry
De populairste curry uit Thailand is de groene curry. De Conimex groene curry paste is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, chilipeper, gember en galanga. Deze curry is echt voor de liefhebber van pittige Aziatische gerechten. Ik vind deze curry vooral lekker met kip, maar met garnalen kan het ook prima. 
 
Thaise Rode Curry
De nummer twee curry in Thailand is de rode curry. De Conimex rode curry paste is bereid met limoenblad, gember, rode peper en citroengras. Hou je meer van een romige curry? No problemo! Dat kun je makkelijk oplossen door er meer kokosmelk aan toe te voegen! 
 

Bron
 
Thaise Massaman Curry
De Thaise keuken is een enorme inspiratie voor curryrecepten, want ook Massaman curry is afkomstig uit Thailand. In deze authentieke curry paste zitten veel kruiden. Wat dacht je van komijnzaad, korianderzaad, kaneel, citroengras en chilipeper. Een originele massaman curry wordt bereid met aardappels. Superlekker! 
 
Singaporese Laksa Curry
De inspiratie voor deze lekkere Laksa curry komt uit Singapore. Je proeft in deze curry galangawortel, knoflook, chilipeper, citroengras en kerrie. In tegenstelling tot de andere curries wordt Laksa curry normaal gegeten met rijstnoodles in plaats van rijst. Weer eens wat anders, toch?
 
Indonesische Groenten Curry
De Indonesische keuken is een grote inspiratie voor gerechten zonder vlees of vis. Deze groenten curry paste is bereid met authentieke specerijen zoals gember, chilipeper, galanga en kurkuma. Lekker voor de vegetariërs onder ons, of gewoon als je een dagje even geen zin hebt in vis of vlees. 
 

Yoga weetjes
Wist je dat… 
… de betekenis van yoga verbinding is?
… yoga oorspronkelijk uit India komt? In Rishikesh in Noord-India vindt de oorsprong van yoga plaats.
… je meer dan 20 soorten yoga hebt?
… yoga ook tijdens de zwangerschap heerlijk is?
… yoga goed in combinatie kan met andere sporten? Met veel sporten krijg je korte spieren en met yoga verleng je deze weer.
... yoga ook kan helpen bij een burn-out en depressies?
 
Welke soep en curry ga jij proberen?