Vrouwen met een natuurlijke blonde haarkleur zijn geen domme blondjes!

Beauty door Sascha

Over blonde ladies wordt vaak gezegd dat ze meer fun hebben, maar daarentegen ook een reputatie hebben van dom zijn. In the end zijn blondines iedere keer weer de ‘domme blondjes’. Wij hebben de wetenschap er even bijgehaald.

 
Verspreek jij je even, dan wordt het meteen gegooid op ‘ach het is oké, je hebt gewoon even een blond momentje’. Maar wacht! Uit een studie is gebleken dat dit onjuist is. Blondjes, you run the world!


Blondines vs. andere haarkleuren

Onderzoekers hebben ondervonden dat vrouwen met een natuurlijke blonde haarkleur het met een hogere IQ-score winnen van brunettes, roodharige en vrouwen met zwart haar. De gegevens van het onderzoek kwamen van de National Longitudinal Survey of Youth 1979 (NLSY1979). De resultaten tonen aan dat blondines een IQ-gemiddelde hebben van 103,2. Daarmee winnen ze het van vrouwen met bruin haar, die hebben namelijk IQ-gemiddelde van 102,7. Roodharige scoren daar nog eens onder met een IQ-gemiddelde van 100,5.
 
Intelligente blondjes
Of het genetisch bepaald is, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de intelligentie van blonde vrouwen waarschijnlijk voortkomt uit het feit dat ze vaak opgegroeid zijn in woningen met meer lectuur dan mensen met een andere haarkleur. Terwijl voor sommige grappen over blondjes onschuldig lijken, kan het voor andere daadwerkelijk gevolgen hebben. Uit deze studie is gebleken dat discriminatie naar blondjes toe wat betreft hun intelligentie zou moeten stoppen. Wellicht kun je niet stellen dat blonde ladies per definitie slimmer zijn dan vrouwen met een andere haarkleur, maar dat ze niet dommer zijn, kunnen we wel bevestigen.
 
Ben jij ook een slimme vrouw met blonde manen?