Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Shocking: op deze leeftijd sextingen sommige kids al


Moesten wij als klein meisje niets hebben, van alles wat ook maar met seks te maken had. Tegenwoordig is dat wel anders. Kinderen raken steeds jonger geïnteresseerd in de wondere wereld van seks. Eigenlijk een beetje té vroeg… 
 
Dat kids al vroeg bezig zijn met het ontwikkelen van hun seksualiteit wist je vast al. Maar dat dit al vanaf zeven jaar begint roept bij ons behoorlijk verbazing op. Volgens een onderzoek van NASUWT, dat staat voor de belangen van de leraren in de Verenigde Staten, kwam naar voren dat kinderen zich vanaf die leeftijd al bezighouden met sexting. Bizar!
 

Bron
 
Spannende appjes
Wow, vanaf een jaar of zeven is het kleine grut dus al bezig met het sturen van sexy berichtjes naar elkaar. Kinderen hebben op een steeds jongere leeftijd een manier gevonden om (online) met elkaar te flirten. Op die leeftijd lagen wij nog vrolijk in het zand te happen of in bomen te klimmen, laat staan dat we onze leeftijdsgenootjes wilden versieren...
 
Foto's en filmpjes
Volgens het onderzoek is de helft van de leraren op basisscholen in de UK zich bewust van incidenten met sexting op hun school. Een kwart van de docenten die reageerden op het onderzoek gaven aan dat er op hun school leerlingen zijn die via sociale media met elkaar flirten. Het gaat dan niet alleen om spannende berichtjes, maar ook om sexy foto’s of video’s. Shocking!
 
Pubers
Misschien een schamele troost, maar het blijkt dat het grootste gedeelte van de sexting plaatsvindt met kinderen tussen de 13 en 16 jaar. Zo vroeg een meisje rond deze leeftijd aan haar crush om een foto van zijn pielemans te sturen. Vervolgens stuurde ze het plaatje door naar al haar klasgenoten. Pesten via sociale media is dus helaas ook van alle tijden.

Op welke leeftijd stuurde jij voor het eerst een sexy berichtje?