Dit begrijpen alleen vrouwen met belangst

Lifestyle door Sascha
Met bibberende handen type jij het nummer van de tandarts in. “Het is de tandarts maar…”. Ja het is inderdaad de tandarts maar! Opnemen bij een onbekend nummer? Ho maar. Waarom bellen voor jou zoiets engs is, dat weet jij ook nog steeds niet.

 
De kapper moet gebeld worden, de huisarts, de loodgieter en je oma. Allemaal belletjes die toch echt wel vandaag gepleegd moeten worden. Toch krijg jij het iedere keer weer voor elkaar om het uit te stellen tot minstens een week later. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk een rasechte bel 


Pro in uitstellen

Je bent je er heus wel van bewust dat dat telefoontje best wel belangrijk is. Ondanks dat maak je nog altijd geen aanstalten om daadwerkelijk te bellen. Om onder dat belletje uit te komen, verzin jij eindeloos veel smoesjes voor jezelf. Het gaat zelfs zo ver dat je je eigen smoesjes nog eens gaat geloven ook!
 
Niet storen
Niet alleen vinden wij bellen zelf maar wat eng, soms zijn we ook heel erg bang dat we iemand zullen storen wanneer we bellen. Iemand die op dat moment absoluut geen tijd heeft voor een telefoontje en druk bezig is met andere dingen. Liever sturen we dan een berichtje, zodat diegene kan antwoorden wanneer het uitkomt.
 
Gewend
Je zou denken dat de vrouwen van nu juist helemaal geen moeite zouden moeten hebben met bellen, aangezien sommige vrouwen nog een hechtere relatie hebben met hun telefoon dan met hun partner. Toch zijn wij allemaal gewend aan het sturen van Whatsappjes, waardoor de drempel tot bellen steeds hoger komt te liggen. Logisch!


Verschuilen

Laten we eerlijk zijn, achter een Whatsappje kun je je veel beter verschuilen dan wanneer je met iemand aan de telefoon hangt en direct antwoord moet geven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verschil tussen bellen en Whatsappen met diegene waarmee je net een eerste date in zal gaan plannen. Whatsapp voelt veel veiliger! Brrr...
 
Pijnlijke stiltes
Voor de meeste vrouwen zijn het toch echt wel die veel te lange en pijnlijke stiltes waardoor ze niet meer durven te bellen. Zelfs bellen met je vader of je moeder is soms nog een hele opgave. En als je dan uiteindelijk gebeld hebt, valt het 100 procent mee en is er absoluut geen sprake geweest van ongemakkelijke stiltes.

Herken jij bovenstaande situaties als engte telefoonangstenaar?