Yes! Mannen zijn officieel net zo dramatisch als wij

Lifestyle door Elsemieke

We kennen allemaal wel iemand bij wie de stroom ellende in haar leven maar niet ophoudt. Maar als je dacht dat alleen vrouwen drama opzuigen als een spons, think again! Mannen blijken namelijk ook zo met hun portie te moeten dealen.  

Veel vrouwen zijn nu eenmaal echte dramaqueens, laten we daar maar niet geheimzinnig over doen. Maar als je dacht dat chicks over het algemeen een stuk dramatischer zijn dan mannen heb je het goed mis. Volgens een nieuw Amerikaans onderzoek maakt het namelijk niet uit of je man of vrouw bent, we’re all the same wat de hoeveelheid drama in ons leven betreft. Alhoewel… er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

 
Statements
Onderzoekers van de Universiteit van Texas vroegen 500 vrijwilligers om een aantal vragen te beantwoorden. Er werd gemeten hoe erg ze zichzelf kunnen vinden in statements zoals ‘mensen praten vaak achter mijn rug om’. Hieruit kwam naar voren dat mannen en vrouwen gelijk zijn wat betreft de hoeveelheid drama die ze nodig hebben in hun leven. Wisten wij stiekem allang. 
 
Dramatische neigingen
De dramatische neigingen van mensen werden onderzocht nadat een van de onderzoekers zich realiseerde dat het leven van zijn collega’s continu in een crisis leek te verkeren. Opmerkingen als ‘oh mijn god, mijn kind is alwéér ziek,’ en ‘vandaag ga ik eens even vroeg naar huis’ vlogen hem om de oren. 
 
Need for drama
Het geslacht speelde dus totaal geen rol in hoe hoog een deelnemer scoorde in de schaal van ‘need for drama’. Mannen zijn net zo dramatisch als wij! Bepaalde eigenschappen geven wel aan dat een persoon het gevoel heeft dat de wereld tegen hem of haar is. Zo hebben impulsieve mensen bijvoorbeeld vaker te maken met dramatische wendingen in hun leven. Lijkt ons doodvermoeiend!

Hoe hoog zou jouw lover scoren op de dramaladder?