De grootste ergernissen op het strand

Vrije tijd door Sascha
Lekker zonnen op het strand is over het algemeen natuurlijk heerlijk! Toch blijven er die grote ergernissen waar je bijna niet aan lijkt te ontkomen. Soms even een ode aan de zon en het fijne strand, vandaag even klagen over de ergernissen!

 
Er zijn genoeg fijne dingen die bij het luieren op het strand komen kijken. De warmte, de zonnestralen en het geluid van de golven bijvoorbeeld. Toch blijven er ook een aantal vreselijk irritante ergernissen over, waar wij het toch eventjes over willen hebben.


Lekker zandhappen

Eindelijk heb je een perfect plekje gevonden. Je gooit je handdoekje uit, legt al je spulletjes neer precies zoals jij het wilt en gaat lekker languit liggen. Voordat je je boek openslaat doe je eerst even een dutje. Tenminste, dat was het plan. Bruut word jij verstoord door iemand die met zijn slipper loopt te zwaaien en het gehele strand jouw mond in schuift. Arghhh!
 
Roken
Nog zoiets! Eindelijk lig je goed. Geen hutje mutje en geen zandhappen. Jij hebt het eigenlijk best wel goed voor elkaar op dat strand, vind je zelf... Totdat de wind even heeft besloten te draaien en die vieze sigarettenrook van jouw buufje vol je gezicht in wordt geblazen. Whyyy? Laat die sigaret dan eventjes links liggen a.u.b.!

Drukte

De allergrootste ergernis op het strand is natuurlijk wel die immense drukte. Denk je lekker een dagje op het strand te vertoeven, moet je eerst uren lopen voor een plekje waar je tenminste niet compleet hutje mutje ligt. Na drie uur sjokken ben jij er wel weer klaar mee… God wat is dat toch af en toe irritant zeg!


Handdoek uitkloppen

Eindelijk dommel je een beetje in slaap. Rustig lig jij te tannen in het zonnetje met het geluid van de golven op de achtergrond. Jammer genoeg heeft iemand anders op dat verrekte strand het heel erg druk met het uitkloppen van haar handdoek waardoor jij de volle zandbak in je mond krijgt. Nog een keer zandhappen dus. Hmmmpf…
 
Ongewenst gezelschap
Dan heb je nog dat ongewenste gezelschap op het strand… Zulke dierenvrienden als wij dan ook mogen zijn, honden die een plons in de zee hebben genomen om zich vervolgens lekker uit te schudden naast jou, hebben wij toch liever niet. En dan hebben we het nog niet gehad over de zeemeeuwen die ook graag willen meegenieten van al het lekkers dat jij bij je hebt.
 
Prullaria
Terwijl jij een beetje voor je uit aan het dromen bent en aan het spelen bent met het zand, heb je voor je het weet een heel gat gegraven met je handen. Niks mis mee natuurlijk, totdat je zo diep graaft dat je uiteindelijk bij een hondendrol of een vies oud kauwgompje uitkomt. Mensen! Ruim je prullaria eventjes op!
 
Wat is voor jou de grootste ergernis op het strand?