WTF journaal van donderdag 2 Juni

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: in deze Nederlandse stad komen muren die 'terug plassen', een Italiaanse man mag zijn alimentatie van de rechter in pizza's betalen en dit is 's werelds lelijkste kleur.

Spray tegen wildplassers
Wildplassen is natuurlijk niet voor niets verboden. Het is niet alleen heel vies en stinkend, maar het is ook heel slecht voor gebouwen. Daarom gaat de binnenstad van Nijmegen tijdens de Vierdaagse een proef doen met een muurcoating die ‘terug plast’. Ja, je leest het goed! Als een man zijn blaas leegt tegen zo’n muur dan zorgen de glasdeeltjes in de onzichtbare coating ervoor dat het met dezelfde kracht terug spettert! Gegarandeerd natte sokken dus. Dat zal ze leren! Kort verhaal lang.


Pizza als alimentatie
Een gescheiden Italiaanse man heeft de rechtbank zover gekregen om de alimentatie voor zijn kind in pizza te betalen. In 2002 kwam er een einde aan de relatie met zijn vrouw en ze kwamen samen overeen op een bedrag van 300 euro per maand aan alimentatie. Maar toen de crisis in 2008 begon kon de man, die pizzabakker van beroep is, dit niet meer betalen. Daarom bood hij aan om pizza’s calzone en andere maaltijd voor zijn dochter te maken in plaats van alimentatie te betalen. Omdat de man verder altijd zijn afspraken nakwam, heeft de rechter dit goedgekeurd. Wat de moeder en dochter hiervan vinden is niet bekend, maar gratis pizza weiger je natuurlijk nooit! Kort verhaal lang.

’s Werelds lelijkste kleur
Er is officieel één kleur uitgekozen die door mag gaan voor de allerlelijkste kleur van de wereld. En dat is de kleur Pantone 448 C oftewel ‘opaque couché’ (zie bovenstaade afbeelding). Hij wordt geassocieerd met viezigheid, teer en zelfs met de dood. Dit blijkt uit zeven studies met meer dan 1000 deelnemers. Deze kleur krijgt nu misschien wel een slechte reputatie, maar eigenlijk heeft de kleur juist een belangrijke missie. Namelijk het ontmoedigen van roken. De sigarettenpakjes in Engeland moesten namelijk allemaal dezelfde kleur krijgen. En dit kon natuurlijk niet een kleur worden waar je blij van wordt. Daarom worden daar alle pakjes binnenkort deze viezige kleur groen. Kort verhaal lang.

Bron, bron