Lifestyle / Media
Media

What the freak?! Meisje deelt abortus op Facebook

Reageer 0

Tuurlijk verbaas je je weleens als collega Shirley weer volop haar bikinifoto’s op Facebook deelt of Jolanda elke poep en scheet erop zet. Echter, deze statusupdate van ene Denise is wel héél erg persoonlijk en ongepast.
 
Je zou denken dat je als tienermeisje ontzettend verdrietig en in shock bent als je ongewenst zwanger bent en abortus laat plegen, maar deze Denise vond het vooral erg grappig en leuk om het met de wereld te delen. Vol verbazing lazen we op de redactie dan ook dit Facebook-bericht dat we tegenkwamen.
 
 
Op een schaal van 1 tot 10: hoe verbaasd was jij toen je dit las? 
Bron: Dumpert
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 13 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anoniem

  Ik vind het niet raar. Mag ze toch zelf weten, en in haar situatie vind ik dit veel verstandiger dan het kind houden. Daarnaast, duizendeneen foto's en updates van zwangere vrouwen, verschrikkelijk om die mensen in je vriendenlijst te hebben want die updates zijn pas irritant. Maar een abortus is opeens taboe? Alsof iedereen zit te springen om kinderen, niet ieder meisje zit te wachten op een kind, zeker gezien ze zelf nog een kind is. Er bestaan nu eenmaal mensen zonder kinderwens en die zijn ook vrij om hun mening te mogen geven.

 • B

  Dit is echt schokkerend, maarja... als je zo in het leven staat...
  Ze neemt tenminste de kans weg dat ze het leven van het kindje verpest, in alle mogelijke manieren.

  Nu is het nog grappig en spannend voor haar (wat is er zo interessants aan een leven wegnemen, omdat je een 'kind' bent en niet 'volwassen' wilt zijn terwijl je volwassen dingen gaat doen...?).

 • Nadia

  Ik ben niet tegen abortus, maar de manier waarop deze dame dat doet vind ik echt heel raar. En hoe ze erover praat.. bijzonder.

 • Karin

  @Anoniem: Dat waardeoordeel valt reuze mee, het is nu eenmaal niet alledaags om zoiets - en vooral op deze manier - op Facebook te zetten. Dus 'what the freak' lijkt me hier gepast. En nogmaals: we zijn NIET tegen abortus. Sterker nog, ik ben blij dat deze mogelijkheid er is. We kunnen dat eindeloos blijven zeggen, en lijkt mij dat we zelf het beste weten of we wel of niet tegen abortus zijn...

 • Anoniem

  Schandalig artikel ze.nl. Jullie hebben in de titel al een waardeoordeel klaar. Een abortus is een normale keuze voor veel vrouwen. Waarom what the fuck? Als deze jongedame deze beslissing wil delen met haar vriendenlijst, dan is dat haar keuze en hoe zij er mee wilt omgaan.

 • Belize

  Ik denk dat het meer gaat om het gebrek aan respect voor een (eventueel) mensenleven dan om het feit dat dit meisje abortus pleegt @anoniem.

 • Anoniem

  En daar gaat ze.nl weer met haar anti-abortuscampagne... Veel succes aan dit meisje gewenst! Op een schaal van 1 op 10 geef ik de ze redactie een 0 voor goede behulpzame artikelen omtrent dit onderwerp.

 • Anoniiempje

  Oh god, en dan wetende dat vele koppels met liefde zitten te wachten op een kleintje. En dan lees je dit, verschrikkelijk!

 • Jasmine

  HO-LY SHIT

 • Renate

  Jeetje, maar goed dat die geen kind krijgt inderdaad!

 • Boterbloempje

  Vraag me af wat er met haar mis is gegaan dat je zo in het leven staat... Is inderdaad maar beter dat zij zich niet voortplant... Ben benieuwd hoe zij haar kind later opvoedt, hoop niet dat hij/zij net zo wordt als de moeder...

  Sowieso slaat het betrekken van het geloof nergens op, ik ben zelf niet per se gelovig ofzo, maar ik denk dat ieder mens toch wel enigszins met respect met dit soort dingen omgaat. Blijkbaar niet iedereen :P

 • Quinty

  Zulke mensen kunnen beter niet voortplanten nee. Echt schandalig dit, dat je überhaupt het lef hebt om dit erop te zetten.

 • Chantal

  WTF? Dit kan echt niet. Misschien maar beter dat zij geen kind op de wereld zet..

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen