Throwback Thursday: Gameboy

Vrije tijd door Noortje

Tussen het tijdperk waarin je alleen maar buiten speelde en het tijdperk waarin je hele dagen naar een computerscherm zit te staren, was er de Gameboy. Je voelde je super hip met je super stoere apparaat en je nam hem het liefst overal mee naar toe. Was je een spelletje zat? Dan kon je er zelfs een nieuwe instoppen. Wat een uitvinding!


Je kreeg dan wel Gameboy-uren opgelegd van je ouders, maar die paar minuten die je mocht besteden aan dit apparaatje, waren de beste van je dag. De spelletjes die je erop kon spelen waren natuurlijk erg simpel vergeleken met de super hightech spelletjes die er nu op spelcomputers te verkrijgen zijn, maar in die tijd waren ze geweldig.


Had je de allereerste versie van de Gameboy? Dan was je favoriete spel sowieso Tetris. Dit ging echt nooit vervelen. Bij de iets modernere versie werd het al helemaal geweldig. Hier kon je het super spannende spel Super Mario World op spelen. Soms deed je een half jaar over een level, maar het was het waard. De échte geluksvogels hadden hierna zelfs nog de versie die twee schermpjes had, waarop je het spel Petz kon spelen. Het was net alsof je een echt hondje of katje had!


Dat wordt vanavond binge spelen op je oude maatje!

Bron, bron, bron