Travelchicks opgelet: van reizen word je slanker

Reizen door Elsemieke
Eenmaal uit die comfortzone geeft reizen je een enorme boost, maar er blijken nog veel meer voordelen te zitten aan een tripje naar een ver oord. Wat dacht je bijvoorbeeld van het verliezen van die eeuwige extra kilo’s op je heupen?!

Hoe fijn is het om de mooiste plekken van de wereld te ontdekken? Volgens een nieuw onderzoek val je daar dus nog hartstikke van af ook. Van sommige studies worden we op zijn zachts gezegd niet vrolijk, maar van deze resultaten springen we spontaan een gat in de lucht!
 

Zelfkennis
Eigenlijk wisten we het allang: reizen is hartstikke goed voor je. Behalve voor je portemonnee dan… Je krijgt er bakken met zelfvertrouwen van en je leert jezelf beter kennen als je regelmatig je koffer pakt. Onderzoek heeft nu officieel uitgewezen dat reizen eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Als je een echte travelchick bent smijt je niet voor niets met je geld om dure vliegtickets te bemachtigen, je wordt er namelijk een stuk slanker van!

Slanke taille
Reisorganisatie Expedia ondervroeg 31 miljoen mensen die het afgelopen jaar op vakantie zijn geweest. Meer dan 80 procent van deze traveljunkies liet weten dat ze zich een stuk beter voelden nadat ze terug waren gekomen van een vakantie. De deelnemers vertelden Expedia ook dat reizen hen hielpen wat kilo’s kwijt te raken en dat leverden ze weer meer zelfvertrouwen op. Alleen maar positief dus!
 
Me time
Op vakantie gaan betekent ei-de-lijk tijd voor jezelf en daarvan krijg je vanzelf een goed humeur. van Bovendien maak je door al dat relaxen een stuk minder van het stresshormoon cortisol aan, aldus psycholoog Linda Papadopoulos. “Door het ontspannen gevoel dat reizen je geeft krijg je minder last van moodswings, en die zorgen er juist voor dat je te veel gaat eten.” Zijn wij het roerend mee eens. Kom maar door met die leuke last minute tripjes!

Hoe zit dat bij jou: zakt de weegschaal ook na een leuk tripje naar je favoriete stad?