Voor tien euro met de trein naar Parijs

Reizen door Itske

Je wil beslist niet staan in de trein wanneer het druk is. IZY, een broertje van Thalys, gaat nu toch tickets verkopen waarbij je een staanplaats krijgt. De treinen zullen gaan rijden tussen Brussel en Parijs.

De treinen rijden vanaf 3 april en volgen een andere route dan de normale Thalys. Ze doen er ongeveer een uur langer over. Je moet het dus wel volhouden om 2,5 uur in de trein te staan. Je reist van station Brussel Midi naar Gare du Nord in de Franse hoofdstad.

Voor die tien euro krijg je nog wel een rugleuning en hangtafel. Voor vijf euro meer heb je een klapstoeltje en voor twintig euro kun je gewoon zitten. Met een ticket voor een staanplaats heb je nog steeds kans op een zitplaats. De conducteur gaat namelijk kijken of er nog zitplekken vrij zijn voor mensen met een staanplaats.

Het idee is bedacht als concurrentie op de goedkope busreizen die steeds populairder worden. Er is nog geen plan om de treinen ook naar Nederland te halen. IZY wil eerst kijken of het concept aanslaat. IZY beweert dat de staanplaatsen voor de eerste week al helemaal uitverkocht zijn. Maar op social media gaat al rond dat het zou gaan om een 1 aprilgrap. Wij geloven er niets van.

Bron, bron, bron, bron, bron